Magyar foci

Dzsudzsák Balázs hibája Demjén-rekordot ért

Demjén Patrik a szombati DVSC-ZTE bajnoki labdarúgó mérkőzés 62. percében felállt a gólvonalra, az utolsó pillanatig kivárt Dzsudzsák Balázs büntetőjénél, majd elvetődött jobbra, és a lapos, sarokba tartó labdát szögletre ütötte.

  1. Demjénnek az OTP Bank Liga 2021/22-es idényében öt büntetőt rúgtak eddig az ellenfél játékosai, és ezekből négyet kivédett. Azon túl, hogy a nyolcvan százalékos tizenegyes hárítási hatékonyság egészen parádés, nem lehet a véletlen számlájára írni.
  2. Ehhez vegyük hozzá, hogy a utoljára február 13-án, a Fradi ellen 3-1-re elvesztett mérkőzés 49. percében kellett a gólvonal mögé nyúlnia a labdáért, azaz több, mint hat mérkőzés óta nem kapott gólt.

Azaz a ZTE kapusának a hosszabbításokat is beleszámítva közel 600 perce érintetlen a hálója.

Az első adat kifejezetten a kapus extrája, dícsérete. A második statisztika a Zalaegerszeg védekezését, a védelmem és a kapus együttműködését méltatja.

Kapcsolódó
Révész Attila az 5-3-as zakó után politikai állásfoglalást tett
A Kisvárda vezetője azt mondta, bízik benne, hogy jól alakul a választás, és akkor komolyabb terveik lehetnek.

Demjén teljesítményét a ZTE honlapja is kiemeli. Azt írják, a kapus  az utóbbi tizenöt év legjobbja lett, hiszen Dibusz Dénest megelőzve immáron ő tartja a leghosszabb kapott gól nélküli sorozatot az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

péntek: Mezőkövesd–Gyirmót 1–0

szombat:
DVSC–ZTE FC 0–0

MOL Fehérvár–Kisvárda 5–3

Budapest Honvéd–Paks 1–1

vasárnap:

14.30: Újpest FC–MTK Budapest

17.00: Puskás Akadémia FC–FTC (Tv: M4 Sport)

Olvasói sztorik