A következő élő közvetítés része Öngóllal kapott ki a magyar válogatott az idei első meccsén

Öngóllal kaptunk ki

Szirtesi László/Getty Images
Szirtesi László/Getty Images

Brusztolós, egészen komoly iramú mérkőzést hozott az első félidő, de kevés helyzettel. Az első negyedórában volt egy kis pörgés, először Szalai Ádám fejesét védte Milinkovics-Szavics, majd Kosztics gólját nem adta meg a bíró pár perccel később lökés miatt. Sallai Roland is lesen kapott labdát, de egyébként is kivédte az ő próbálkozását is Milinkovics-Szavics.

Ezután főleg a szerbek domináltak, a magyaroknak csak egy-egy kontrából lehetett volna esélyük a gólra. Ez megbosszulta magát, mert egy szöglet után Alekszandar Mitrovics lövését ugyan bravúrral kitolta a felső lécre Gulácsi Péter, a labda lepottyant, Nagy Zsolt pedig nem találta el jól, mert zavarta a kapusa. A védő lábáról a saját gólvonalunk mögé esett a labda, hiába kanalazta ki onnan Fiola Attila. Ezután szabadrúgásból, szögletből és egy kavarodás utáni lehetőségből sem tudott egyenlíteni a válogatott, félidőben így 0-1 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után jóval kényelmesebb lett a tempó, erről persze tettek is a szerbek, egyrészt cserékkel, másrészt reklamációval is. Valamivel többet volt nálunk a labda, mint az első félidőben, mégis a szerbek előtt adódott lehetőség. Radonjics csapott le a labdára, begyalogolt a tizenhatoson belülre és a menteni igyekvő Botka Endréről Gulácsira pattant a labda. Onnan botka felkarját érve csorgott le, d Luka Jovics gyenge pöccintését megfogta Gulácsi. Percekig vizsgálta a VAR és a játékvezető is, végül úgy döntött, ha Mitrovics góljánál nem volt kezezés, akkor itt sem.

Ezt követően bejött két újonc is, Ádám Martin nem nagyon találkozott a labdával, Callum Styles viszont nagyon aktívan szállt be a baloldalon. A dekoncentráltság jelei azért mutatkoztak már az utolsó tíz percre, mert Sallai Roland sokadik pontatlan lövése után legközelebb Radonjics lőhetett volna gólt a kontra végén, ám ő sem célzott elég pontosan.

A hajrára már egyértelműen nyomtunk, de ebből több hiba származott, mint lehetőség. Az utolsó, 93. percben Schäfer András indult meg nagy lendülettel, áthámozta magát két szerben, kényszerítőzött Ádám Martinnal és óriási kapufát lőtt. A kipattanó Szoboszlai Dominik elé került, aki viszont hihetetlen, de üres kapu mellé belsőzött. Ezzel véget is ért a meccs, kikaptunk 1-0-ra.

Összességében a szerb válogatott az első félidőben uralta a meccset és ha furcsa góllal is, mergérdemelten szerzett vezetést. A második félidőben több helyzetet is elpackázott, de sajnos nem sikerült megbüntetni őket ezért.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik