Magyar foci

Nem ünnepelt egykori csapata közönsége előtt a Honvéd gólszerzője

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
A Budapest Honvéd 2-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I 25. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az MTI tudósítása szerint a kezdés után jó iram mellett bátor, nyílt játékot vállalt fel mindkét fél, majd kis idő elteltével az Újpest került mezőnyfölénybe. A hazai lehetőségekben azonban nem volt veszély, távoli lövéseik elkerülték Szappanos kapuját, akinek így nem akadt komoly védeni valója.

Kapcsolódó
Két forduló óta gólképtelen a leggólerősebb magyar csapat
Haraszti két kapufát is lőtt, de kikapott otthon a Paks.

A hajrá előtt csökkent a tempó, és akkor már a Honvéd akciói is felértek az ellenfél tizenhatosáig. A 43. percben aztán a vezetést is megszerezték a vendégek: a határozott Zsótér két újpesti között hat méterről fejelt egy beadás után a kapuba. A korábbi újpesti játékos visszafogottan vette tudomásul, és nem ünnepelte a gólját a hazai szurkolótábor előtt.

A második félidőben a hátrányban lévő Újpest kezdeményezett, de ez a helyzeteket tekintve változatlanul meddőnek bizonyult. A Honvéd fegyelmezetten védekezett, előnye birtokában pedig az előre játékot illetően semmilyen kockázatot nem vállalt.

Csupán szórványos kontrákkal igyekezett veszélyt kelteni, a 82. percben aztán egy ilyen akció végén megduplázta előnyét, Machach talált a hazai kapuba. A hátralévő időben a házigazda nem tudott újítani, az eredmény nem változott.

Az Újpestnek ezzel megszakadt az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozata, amelyben egy döntetlen mellett négyszer nyert. A kispestiek ezt megelőzően 2019 augusztusában nyertek az újpestiek ellen, akkor is vendégként.

NB I, 25. forduló

Újpest FC – Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 5423 néző
v.: Berke
Újpest: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Csongvai, Antonov – Boumal, Onovo (Simon, 63.) – Croizet (Yahaya, 41., Bjelos, 83.), Mitrovic, Beridze – Zivzivadze
Honvéd: Szappanos – Baráth B., Batik, Lovric, Doka – Petruszenko, Hidi (Pantelic, 92.) – Jónsson (Kadiri, 55.), Zsótér (Nagy G., 92.), Machach (Májer, 92.) – Lukic (Traoré, 72.)
gól: Zsótér (43.), Machach (82.)
sárga lap: Zsótér (72.), Szappanos (87.)

Olvasói sztorik