Megkapta a behívóját, de Magyarországon marad a Kisvárda ukrán kapusa

Artem Odincov abban reménykedik, hogy nemsokára megszerzi az állampolgárságot.

Egyszer már menekülnie kellett a háború elöl, most viszont bár megkapta a katonai behívóját, egyelőre nem tér haza Artem Odincov, a Kisvárda labdarúgócsapatának ukrán kapusa.

Kapcsolódó
Állítólag az Újpest kitette keretéből válogatott védőjét
A Blikk úgy tudja, egy hónap után a tartalékok közé száműzték Kádár Tamást.

Átérzem azoknak a helyzetét, akik menekülni kényszerülnek, ugyanis korábban már jártam az ő cipőjükben.

2014-ben, tizenhárom évesen a kelet-ukrajnai háború miatt kellett elhagynom a szülővárosomat. Borzasztó volt eljönni Doneckből. Gyerekként, a családom nélkül mentem Mariupolba a harcok elől. Mondhatni, akkor váltam felnőtté” – nyilatkozta a 21 éves játékos a Nemzeti Sportnak.

Immáron öt éve él Kisvárdán, bemutatkozhatott az NB I-ben is, és abban reménykedik, hogy nemsokára megszerzi az állampolgárságot.

A szülei nem hagyták el Donecket, Odincov szerint ugyan a környéken mindenkit megvisel a háborús helyzet, ám abban a régióban nyolc éve még nehezebb időszakot éltek meg az emberek.

„Édesapámat nem sorozták be katonának, én már megkaptam a behívómat, de egyelőre Magyarországon maradok” – mondta hozzátéve, felbőszíti a háborús helyzet.

„Kisvárdán található a Híd Kárpátaljáért segélyprogram egyik gyűjtőpontja, ahová rendszeresen viszünk olyan adományokat, amilyenekre szükség van. Igyekszünk kivenni a részünket a segítségnyújtásból, csapattársam, Bohdan Melnik Ukrajnából menekülőket is befogad a házába.”