Magyar foci

Marco Rossi egy angol srácot hívott be a válogatottba

A Magyar Labdarúgó Szövetség twitter oldalán közölte, hogy Marco Rossi a paksi Ádám Martin és a debreceni Baráth Péter mellett egy fiatal idegenlégióst is meghívott a válogatottba, akiről a videó alapján kiderül, hogy az angol Callum Styles, a Barnsley FC középpályása (nyitóképen jobbra).

A 21 éves futballista ugyan angol állampolgár, de a nagyszüleinek köszönhetően a magyar és az ukrán válogatottba is kaphat meghívót a  FIFA szabályzatának értelmében.

Kapcsolódó
Az angol másodosztályból honosíthat játékost az MLSZ, ha akar
Éppen olyan poszton is tud játszani, amelyiknél elkél a segítség.

Callum Styles a Burnley utánpótlásában kezdte a pályafutását, de 16 évesen lemondtak róla a klubnál, így a közeli Burynél játszott 2018-ig, amíg a mostani csapata szerződést nem ajánlott neki. Az idei bajnokságban 39 bajnokin jutott szóhoz, 4 gólja és 3 gólpassza van. Elsősorban középső középpályás, de a Barnsley-ban idén főleg a védelem bal oldalán játszott szárnyvédőként, amely történetesen hiányposzt a magyar válogatottnál. Styles értékét a Transfermarkt három millió euróra saccolja.

A Paks csatára, Ádám Martin meghívása kevésbé meglepetés, hiszen 24 meccsen szerzett 23 találatával vezeti az NB I góllövőlistáját momentán. A DVSC 20 éves védője, Baráth Péter az angol sráchoz hasonlóan tán szintén meglepetés.

A magyar labdarúgó-válogatott március 24-én, a Puskás Arénában Szerbia, majd öt nappal később Belfastban Észak-Írország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott programja

Március 24.
Magyarország–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna) 19.30
Március 29.
Észak-Írország–Magyarország(Belfast, Windsor Park) 20.45

Nemzetek Ligája, Csoportkör A-Liga 3. csoport

Június 4.,  Magyarország–Anglia, 18.00
Június 7., Olaszország–Magyarország, 20.45
Június 11., 20.45: Magyarország–Németország, 20.45
Június 14., 20.45: Anglia–Magyarország, 20.45
Szeptember 23., 20.45: Németország–Magyarország, 20.45
Szeptember 26., 20.45: Magyarország–Olaszország, 20.45

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik