Magyar foci

Rossi Ádám Martinról: Eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan játszik éles helyzetben a válogatott mezében

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

„Mit csodálkozzak? Nem csodálkozni jöttem. Ha jön, jön, ha nem jön, csinálom tovább a dolgomat. Nyilván, ha jön, az egy különleges érzés. Ez biztos. De nem fogok bánkódni, ha nem jön.

A szövetségi kapitány akkor fog meghívni, ha úgy látja, tényleg megérdemlem. Csinálom a dolgomat. Aztán meglátjuk, hogy ez a teljesítmény, amit mostanság lerakok a pályára, elég lesz-e ahhoz, hogy meghívó jöjjön

– nyilatkozta a Rangadónak az NB I-es góllövőlistát 21 góllal vezető Ádám Martin, amikor arról kérdeztük, meglepné-e, ha Marco Rossi meghívná a válogatotthoz.

Kapcsolódó
Ádám Martin: Lehet utánam csinálni
A Paks csatára 22 forduló alatt 21 gólt szerzett, mellé kiosztott négy gólpasszt is, azaz meccsenként átlag 1,14 gólban van benne. A válogatott meghívón nem lepődne meg, és azt mondja, a statisztikái miatt keleti és nyugati klubok is érdeklődnek iránta, de nem kapkod. A pénz nem igazán mozgatja, a kilókról pedig nem beszél, mert mindig is masszív srác volt. Interjú Ádám Martinnal, Forráskút leghíresebb emberével.

Rossi most a Sportrádiónak nyilatkozva azt mondta, Ádám Martin áll a legközelebb Szalai Ádám adottságaihoz, és ő lehet az, aki a közeljövőben képes lehet helyettesíteni a csapatkapitányt.

„Beszéltem is vele, úgy érzem, eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan edz velünk, és hogyan játszik éles helyzetben a válogatott mezében. Ezt követően mérlegeljük, hogy ő mikor tudna a nemzetközi porondon a válogatottban játszani. Taktikai szempontból az ő számára ez nagy változást jelent, mert a mi taktikánk egészen más, mint amit ő Pakson megszokott, ami produktívabb játék. Meg kell nézni, hogyan tudja felvenni velünk a ritmust” – idézte a Csakfoci a magyar kapitányt.

A magyar csapat a tervek szerint március 24-én Szerbiával, 29-én pedig Észak-Írországgal vív felkészülési meccset.

Olvasói sztorik