Magyar foci

A Fehérvár négy ukrán labdarúgója lemondta a játékot

Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt mintegy másfél órával az NB I 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzése előtt borult az előzetes csapatösszeállítási terve a MOL Fehérvár FC-nek.

„Nem lép pályára Pakson Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko, Bohdan Lednev és Artem Sabanov. A négy ukrán labdarúgó csütörtökön jelezte a szakmai stábnak, hogy a hazájukban kialakult helyzet miatt nincsenek abban a mentális állapotban, hogy segíteni tudják csapatunkat, hiszen jelenleg elsősorban Ukrajnában élő családtagjaikért, barátjaikért aggódnak.

Klubunk megértette játékosaink kérését, a MOL Fehérvár FC első keretének négy ukrán tagja nem utazott el Paksra. Bízunk benne, hogy a helyzet hamarosan békés úton rendeződik majd. Klubunk és a játékosok további nyilatkozatokat nem kívánnak tenni a témában” – közölte a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapján az este 20 órakor kezdődő Paksi FC elleni mérkőzés előtt.

Kapcsolódó
Reagáltak a magyar fociklubok az ukrán labdarúgóik helyzetére
Az NB I-ben hét klub alkalmaz ukrán állampolgárságú futballistát. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, mit tehet egy sportvállalkozás az ilyen történelmi káoszban.
Olvasói sztorik