Magyar foci

Saját kölcsönjátékosa okozta a Fehérvár vesztét

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A forduló előtt sereghajtó, vendég Újpest 2-1-re legyőzte a Fehérvárt az NB I 21. fordulójában.

Kapcsolódó
Ezúttal sem élt a nagy lehetőséggel, megint kikapott otthon a Puskás Akadémia
A Debrecen Dorian Babunski duplájával nyert Felcsúton.

A héten edzőváltáson átesett Fehérvár meddő fölényét hozta az első negyedóra, utána az Újpest átvette a játék irányítását, támadásaiban sokkal több elképzelés és veszély volt, írta az MTI.

A fehérváriak rengeteg hibával játszottak, a fővárosiak pedig a kapu előtt hoztak rendre rossz döntéseket, ezért sem esett gól a játékrészben.

Fordulást követően azonnal megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Yohan Croizet volt eredményes. A folytatásban eldönthette volna a meccset az Újpest, de a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta.

A Fehérvár ötlettelenül támadott, miközben a vendégek egyre magabiztosabbá váltak és a múlt héten kölcsönkapott Budu Zivzivadze találatával eldöntötték a három pont sorsát.

A végén Nikolics Nemanja szépített, ezzel Szabó Józseffel holtversenyben ő lett a fehérváriak legtöbb NB I-es gólt szerző játékosa

NB I, 21. forduló

MOL Fehérvár FC – Újpest FC 1-2 (0-0)
MOL Aréna Sóstó, 3228 néző
v.: Bognár T.
Fehérvár: Kovácsik – Nego, Fiola, Sabanov, Hangya – Szendrei (Rúben Pinto, 56.), Alef, Makarenko (Zulj, 87.) – Petrjak (Bamgboye, 69.), Kodro, Dárdai P. (Nikolics, 69.)
Újpest: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov – Csongvai, Onovo (Boumal, 85.) – Beridze (Katona M., 63.), Mitrovic, Croizet (Viana, 85.) – Zivzivadze (Kádár T., 80.)
gól: Nikolics (88.), illetve Croizet (46.), Zivzivadze (74.)
sárga lap: Kodro (65.), Alef (78.)

Olvasói sztorik