Magyar foci

„Hatpontos” meccset nyert Gyirmóton a ZTE

A Gyirmót FC egészen pazar tavaszi rajtot vett, hiszen eddig mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerte. Mindez azt is jelentette, hogy Csertői Aurél együttese nemhogy elmozdult a kiesőzónától, hanem attól tisztes távolságra, a középmezénybe került.

Húsz forduló alatt megszerzett 23 pontjával a szombat délutáni ellenfelétől, a Zalaegerszegtől csupán három pontra maradt el, így okkal reménykedhettek abban, ha otthon tartják a három pontot, beérik a 26 pontos Zalaegerszeget.

Kapcsolódó
Flúgos futam Kisvárdán
A Paks 2-0-ás hazai vezetésről megfordította a találkozót, Ádám Martin büntetőt hibázott, gólpasszt adott, végül mégis csak döntetlent játszott Kisvárdán.

A Gyirmót azonban elég halvány napot fogott ki, összesen három kapuralövéssel próbálkoztak 90 perc alatt. A ZTE sokkal intenzívebb, kreatívabb futballt mutatott be, és már az első félidő 18. percében megszerezték a vezetést. Egy bal oldali szögletet Kálnoki-Kis csúsztatott meg, a labda kapu előterébe berobbanó Kosztát találta meg, és a csatár a kapuba sodorta azt.

A vendégek továbbra is veszélyesebben futballoztak, és bár akcióból nem tudtak gólt szerezni, a labdabirtoklás (49 vs 51) és a hét kaput eltaláló lövésük is az egyértelmű fölényüket, megérdemelt győzelmüket bizonyítja.

A ZTE 29 pontjával 5., a Gyirmót 23 ponttal a 9. helyen áll a tabellán úgy, hogy három mérkőzés még hátra van a fordulóból.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Gyirmót FC – ZTE 0-1
Gól: Koszta 18. perc

korábban:

Kisvárda FC – Paksi FC 3-3

Olvasói sztorik