Magyar foci

Flúgos futam Kisvárdán

A Paks 3-3-as döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Három perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a Kisvárda egy kapushiba nyomán az első lövéséből vezetést szerzett. A korán bekapott gól érezhetően visszavetette a vendégeket, akik így szűk negyedóra után már kétgólos hátrányban voltak, ráadásul csak a videobírónak köszönhetően nem nőtt tovább a különbség. A szünet előtt váratlanul szépített a Paks, ez pedig teljesen átalakította a játék képét. Bár a góllövőlistán éllovas Ádám Martin kihagyta a büntetőjét, az ezt követő szögletből Papp Kristóf második góljával a szünet előtt mégis összejött az egyenlítés.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a publikum még úgy is, hogy a Kisvárda bizonytalanabb, míg a Paks magabiztosabb volt, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A 71. percben aztán Ádám Martin javított, a csereként beállt Böde Dániel fejére tette a labdát, aki a hálóba bólintott. Ezzel fordítania tudott a Paks, amely viszont nem örülhetett sokáig. A hazaiak alig négy perc múlva szintén betaláltak. A hajrában a Kisvárda futballozott fölényben, de minden helyzetét elpuskázta, így a győztes találatot már nem sikerült megszereznie.

A harmadik helyen álló hazaiak immár kilenc kör óta veretlenek, míg a zöld-fehérek továbbra is minden bajnoki találkozójukon betaláltak. (Kiemelt kép: kisvardafc.hu)

OTP Bank Liga, 21. forduló

Kisvárda Master Good-Paksi FC 3-3 (2-2)
Helyszín: Kisvárda, 2155 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Mesanovic (3.), Melnyik (12.), Asani (75.), illetve Papp (44., 45+6.), Böde (71.)
sárga lap: Kravcsenko (43.), Matheus Leoni (45+1.), illetve Szélpál (63.)

 

Kisvárda: Dombó – Peteleu (Hej, a szünetben), Kravcsenko, Prenga, Matheus Leoni – Ötvös, Melnyik – Zlicic (Karabeljov, 66.), Bumba (Navratil, 69.), Camaj (Asani, 66.) – Mesanovic

Paks: Rácz – Osváth (Böde, a szünetben), Tamás O., Szélpál, Lenzsér, Medgyes – Balogh B. (Kinyik, 80.), Papp (Kesztyűs, 72.), Szabó B. (Haraszti, 72.) – Sajbán, Ádám (Kovács N., 85.)