Magyar foci

Végre úgy kezdett játszani a Fradi Csercseszovval, ahogy a szurkolók vágytak rá

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Ferencváros magabiztos játékkal 3-1-re győzött Zalaegerszegen az NB I 20. fordulójának zárómeccsén.

Nagyon bekezdett a Fradi, ráadásul rögtön az első percben vezetést is szerzett, miután Tokmac Nguen lövése úgy pattant le Kálnoki-Kis Dávidról, hogy az érkező Kristoffer Zachariassen lendületből tovább tudta sodorni, majd a rövid alsóba lőtt. A 13 másodperc alatt előnybe kerülő FTC lendületbe jött, uralta a meccset és a 33. percben egy nagyon szép támadás végén Ryan Mmaee lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A túloldalon is adódott néhány helyzet és még a szünet előtt jött a szépítés is. Koszta Márk lövését blokkolta Samy Mmaee, de a felpörgő labdát Bedi átívelte a kapus fölött és szinte a gólvonalról fejelt a hálóba Spoljaric. A második félidőt is megnyomta a Ferencváros és pár perc alatt újra betalált, ezúttal Botka Endre ért föl a támadással és Ryan Mmaee passzát a kapus mozgásának ellentétes irányban passzolta be.

Próbálkozott az egyenlítéssel a ZTE, több helyzetet is kidolgozott, ám sem a hazaiak, sem a vendég kontrák nem hoztak további gólt. Összességében most először volt olyan domináns a Ferencváros Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével, amilyen a zöld-fehér szurkolók vágytak kinevezésekor. Sikerével élre ugrott a Fradi a tabellán.

Olvasói sztorik