Magyar foci

„Ha neki nem sikerül, akkor senkinek” – Világi Oszkár az ETO új tulajdonosa

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András csütörtökön reggel a Győr+ rádióban jelentette be, majd később sajtótájákoztatót is tartottak arról, hogy

Világi Oszkár megvásárolta az ETO-t, ő lesz az új tulajdonos.

A polgármester azt mondta, hogy dunaszerdahelyi DAC-ot is tulajdonló, a Mol igazgatósági tagjaként dolgozó Világiban egy komoly embert ismert meg, profin dolgozik, kiváló csapatépítő. Olyan embert kerestek, aki szívvel-lélekkel dolgozik a győri futball feltámasztásán.

Ő a legalkalmasabb személy, ha neki nem sikerül, akkor senkinek. Egy erős NB I-es csapatot szeretnénk, az ő személye erre lehet garancia

– tette hozzá a polgármester.

Már korábban felmerült, hogy Világi lehet az ETO új tulajdonosa, majd ő maga is megerősítette novemberben az érdeklődést.

A következő szezon elejére készen kell lennie a csapatnak arra, hogy feljusson

– fogalmazott a sajtótájékoztatón Világi Oszkár, aki további célként tűzte ki, hogy igazi szurkolói közösség épüljön Győrben.

A négyszeres magyar bajnok klub 2014/15-ös szezonban szerepelt legutóbb az NB I-ben, ám a Questor Csoport csődje miatt nem tudta teljesíteni a licence-feltételeket, így aztán a harmadosztályba került. Most a másodosztályban 21 fordulót követően a hetedik helyen áll az ETO FC.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik