Magyar foci

Elismerte a DAC tulajdonosa, hogy magyar klub megvételéről tárgyal

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

December végéig kiderülhet, szerepet vállal-e a jelenleg NB II-es győri klubnál Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa. A felvidéki vállalkozó ugyanis a Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette a Csakfoci.hu korábbi hírét, hogy tárgyalásban áll az ETO-val és jelenlegi tulajdonosával.

Kapcsolódó
A DAC tulajdonosa négyszeres magyar bajnok csapatot vehet
Jelenlegi NB II-es klubról van szó.

„Annyit tudok mondani, hogy tárgyalásban vagyunk, ami azt jelenti, hogy még nem egyeztünk meg véglegesen.

Azt gondolom, hogy december végére le tudjuk zárni ezt a folyamatot, és amennyiben igen, akkor mindenki fog erről tudni, akit érdekel

– nyilatkozta.

Hozzátette, a jövőt a két akadémia együttműködésében látja, ugyanis szerinte

a győri Magyarország egyik legjobb, Dunaszerdahelyé pedig Szlovákia egyik élenjáró akadémiája.

„Persze a Győrnek vannak ambíciói és méltányosak azok az elvárások, hogy NB I-es csapat legyen az ETO-nál, hisz a klub története során ez volt a normális. Azt gondolom, hogy ha meg tudunk egyezni és minden úgy alakul, ahogy én szeretném – persze a fociban ez soha sincs úgy… – akkor ezeket a célokat teljesíteni is kell mindenképpen teljesíteni kell.”

Világi elárulta, a két klub között eddig is volt együttműködés, és bár nem tervezett magyarországi szerepvállalást, a régió sok tehetséges fiatalja szinte rákényszeríti erre.

Több magyarországi klub keresett már meg azzal, hogy befektetőként lépjek be a klubba, de mindenkinek azt mondtam, hogy én csak a DAC-ot tudom elképzelni, mint az én saját klubomat.

A Győr az egy más jellegű gondolkodás eredménye, egy határon átnyúló, regionális gondolkodásé, de nem egymástól távolodva, hanem éppen egymáshoz közelítve szeretnénk működtetni a két klubot, ha sikerül megegyeznünk a mostani tulajdonossal.”

Olvasói sztorik