Bielik István / 24.hu
Magyar foci sport

Elismerte a DAC tulajdonosa, hogy magyar klub megvételéről tárgyal

December végéig kiderülhet, szerepet vállal-e a jelenleg NB II-es győri klubnál Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa. A felvidéki vállalkozó ugyanis a Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette a Csakfoci.hu korábbi hírét, hogy tárgyalásban áll az ETO-val és jelenlegi tulajdonosával.

Kapcsolódó
A DAC tulajdonosa négyszeres magyar bajnok csapatot vehet
Jelenlegi NB II-es klubról van szó.

„Annyit tudok mondani, hogy tárgyalásban vagyunk, ami azt jelenti, hogy még nem egyeztünk meg véglegesen.

Azt gondolom, hogy december végére le tudjuk zárni ezt a folyamatot, és amennyiben igen, akkor mindenki fog erről tudni, akit érdekel

– nyilatkozta.

Hozzátette, a jövőt a két akadémia együttműködésében látja, ugyanis szerinte

a győri Magyarország egyik legjobb, Dunaszerdahelyé pedig Szlovákia egyik élenjáró akadémiája.

„Persze a Győrnek vannak ambíciói és méltányosak azok az elvárások, hogy NB I-es csapat legyen az ETO-nál, hisz a klub története során ez volt a normális. Azt gondolom, hogy ha meg tudunk egyezni és minden úgy alakul, ahogy én szeretném – persze a fociban ez soha sincs úgy… – akkor ezeket a célokat teljesíteni is kell mindenképpen teljesíteni kell.”

Világi elárulta, a két klub között eddig is volt együttműködés, és bár nem tervezett magyarországi szerepvállalást, a régió sok tehetséges fiatalja szinte rákényszeríti erre.

Több magyarországi klub keresett már meg azzal, hogy befektetőként lépjek be a klubba, de mindenkinek azt mondtam, hogy én csak a DAC-ot tudom elképzelni, mint az én saját klubomat.

A Győr az egy más jellegű gondolkodás eredménye, egy határon átnyúló, regionális gondolkodásé, de nem egymástól távolodva, hanem éppen egymáshoz közelítve szeretnénk működtetni a két klubot, ha sikerül megegyeznünk a mostani tulajdonossal.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!