Magyar foci

Myrto Uzunin többet is kereshetett volna a Fradi

Alan Harvey/SNS Group via Getty Images
Alan Harvey/SNS Group via Getty Images

Magasabb összegért is eladhatta volna a Ferencváros Myrto Uzunit, nyilatkozta a klub sportigazgatója, Hajnal Tamás.

Kapcsolódó
Bejelentette a Fradi, a spanyol élvonalba igazol a támadó
Akár a Real Madrid ellen debütálhat.

A Fradit képviselő szakember a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az albán támadóval kapcsolatban, aki a spanyol élvonalbeli Granadába szerződött, sajtóhírek szerint 3.5 millió euróért. Hajnal az üzlet kapcsán elmesélte, hogy több ajánlat közül is válogathattak, de a játékos érdekeit is figyelembe vették.

A tényleges vételárnál magasabb összegű ajánlatot is kaptunk érte, csakhogy nem topligás csapattól. Márpedig a La Ligába játékost eladni olyan eredmény, amire a nemzetközi futballban is felfigyelnek. Örömteli, hogy külföldről is sok pozitív visszajelzés érkezett

– közölte a sportigazgató, aki azt is megjegyezte, hogy a magyar piac számára is fontos lehet topligába adni játékosokat.

Hajnal a beszélgetés során arról is beszélt, hogy nehéz Uzuni-szintet képviselő játékosokat szerződtetni, mert magas bérigényük van. Fiatalok mellett a tapasztalt játékosok jelentőségét is kiemelte, valamint a nemzetközi szereplésért járó pénzt is.

„Elsősorban azért nehéz, mert ha megnézzük azokat a csapatokat, melyekkel a nemzetközi csoportkörbe jutásért versenyzünk, nálunk alacsonyabbak a fizetések, de kreatív és szakmailag alapos munkával próbáljuk megelőzni őket a piacon a játékosokért folyó versenyben. A fejlődés a célunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy hol a helyünk nemzetközi szinten.

Nekünk azokra a játékosokra van elsősorban szükségünk, akik a fejlődésük érdekében egy köztes lépésként tekintenek a Ferencvárosra.”

A magyar tehetségek kapcsán Hajnal Tamás szerint túl sokat kérnek a csapatok, így ritkán vásárolnak ilyen játékosokat, míg a legjobbak már tinédzserként külföldre mennek inkább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik