Magyar foci

Ukrán válogatott védővel erősített a Fehérvár

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Artem Sabanov személyében ukrán válogatott védővel erősített a Fehérvár labdarúgócsapata, a Dinamo Kijevtől érkező 29 éves, 190 centiméter magas futballista két és fél évre írt alá.

Kapcsolódó
„Izgatott vagyok, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek” – Vignjevic a Honvéd új vezetőedzője
2023 nyaráig szól az Újpesttel korábban két Magyar Kupát nyert szerb edző megbízatása.

Sabanov 2018-ban lett a Dinamo Kijev játékosa, a 2019-2020-as idényben Ukrán Kupa- és Ukrán Szuperkupa-győztes lett. A következő szezon második felét kölcsönben a lengyel Legiánál töltötte, így mindkét bajnokságban aranyérmes csapat tagja lehetett.

2021 nyarán visszatért Kijevbe, ősszel hat bajnokin, egy kupameccsen és a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen lépett pályára.

Hazája válogatottjában két alkalommal lépett pályára, legutóbb tavaly októberben a világbajnoki selejtezők során volt a keret tagja, de akkor nem kapott lehetőséget.

„Nagyon motivált vagyok, olyan csapatból érkezem, ahol belénk nevelték a győztes mentalitást és folyamatosan címekért küzdöttünk. Fehérváron is ilyen céljaim vannak, olyan játékos vagyok, aki minden meccset meg akar nyerni.

Harcos csapatembernek tartom magam, mindent meg fogok tenni, hogy elérjük a céljainkat

– idézte Sabanovot a fehérvári klub honlapja.

„Mindenképp szerettük volna magasítani a védelmünket, azon belül pedig bal lábas belső védőt kerestünk. Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk Artemet, abban bízom, hogy érkezésével a mellett, hogy fejjátéka elöl és hátul is a csapat erősségére válik majd, játéképítésben is sokat tudunk előrelépni. Bízunk benne, hogy a szombati bajnokiig megérkezik a játékengedélye is és már számíthatunk a játékára a Debrecen ellen” – nyilatkozta Sallói István sportigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik