Magyar foci

A bejelentés mellett Rossi üzent is a játékosoknak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Szerbiával és Észak-Írországgal találkozik márciusban felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott.

Marco Rossi együttese júniusban és szeptemberben játssza le hat Nemzetek Ligája-találkozóját, amelyeken az angol, az olasz és a német válogatott lesz az ellenfele. A hazai szövetség pénteki közleménye szerint a sztárcsapatok elleni felkészülés jegyében márciusban két meccs vár a magyarokra: 24-én a szerbeket fogadják a Puskás Arénában, majd öt nappal később, 29-én az északírek otthonában, a belfasti Windsor Parkban lépnek pályára.

Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé.

A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, ahol csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Stojkoviccsal” – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

Kapcsolódó
Növelné az MLSZ az NB I létszámát, de még nem tudja
Az infrastruktúra fejlődött, a pénzügyi háttér stabil, de többet vár a szövetség a kluboktól az utánpótlás fejlesztése terén.

Az olasz szakember az északírekkel kapcsolatban elmondta, sosem könnyű ellenük játszani, hazai pályán pedig kifejezetten erősek.

„A két márciusi mérkőzésen alapvető célkitűzésünk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban” – tekintett előre Rossi.

Megjegyezte, a válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár Magyarországon, akár külföldön játszanak.

Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni.

Olvasói sztorik