Magyar foci sport

Böde esernyője, Dzsudzsák szabadrúgása vagy Ugrai bombája volt az ősz gólja?

A magyar labdarúgó-bajnokság színvonala valóban messze van a topligák szintjétől, ez mégsem jelenti azt, hogy ne tudna érdekes, látványos, ritkán látható pillanatokat, gólokat produkálni. Az őszi szezon tíz legszebb találatát válogattuk ki.

Bojan Miovszki (MTK)

Az MTK a szövetségi kapitány, Marco Rossi korábbi segítőjével, Giovanni Costantinóval kezdte az idényt és az első fordulóban az egyik feljutó együttes, a Gyirmót FC Győr volt az ellenfele. Tizenhat bajnokival később már tudjuk, hogy ez a két csapat telel kieső helyen, de a nyitányon elért 1-1 még csalódás volt a budapestieknek. Bojan Miovszki számára azért szép emlék lehet ez a találat, mert egészen kiszorított helyzetből emelte át elegánsan a kapust.

Bőle Lukács (Budapest Honvéd)

Szintén nagy góllal kezdte az idényt a Honvéd támadója a Debrecen ellen. Bőle Lukács egy bal oldalról elvégzett szögletet lőtt kapura kapásból, ami egy nagyon nehéz mozdulat. Ezúttal viszont rendkívül látványos találat lett a végeredmény, a kispestiek játékosa a rövid alsó sarokba bombázta a labdát.

Franck Boli (Ferencváros)

A korábbi évekhez képest ezúttal hullámzó volt a Fradi teljesítménye a bajnokságban. Az öltözőben sem volt minden rendben, elég csak azt említeni, hogy Franck Bolit fegyelmi vétségek miatt kitette az azóta már menesztett Peter Stöger az első csapatból, az Európa Liga-csoportkörre sem nevezték a játékost. Pedig az elefántcsontparti csatár jól kezdte az idényt, kulcsszerepe volt a csoportkörbe jutásban, míg az NB I 3. fordulójában, a Mezőkövesd legyőzésekor, a gyorsasága és erőszakossága mellett a technikájából is mutatott valamit, nagyon szépen emelte át a kilépő kapust (duplázott akkor).

Ekkor még minden szép volt, ezt követték aztán a problémák, Boli pedig azóta is csak epizodista.

Josip Spoljaric (ZTE)

Néha nincs szükség egy erős lövésre a gólhoz, ezt bebizonyította Josip Spoljaric is, aki a Paksnak lőtt egy látványos gólt a hetedik fordulóban. A Zalaegerszeg játékosa háttal kapunak kapott labdát egy szögletből, amit egyből, félig-meddig ollózva húzott kapura. A megoldás annyira meglepte az ellenfeleket, hogy a labda szépen komótosan bepattogott a jobb alsóba.

Zinedine Machach (Budapest Honvéd)

Nagy izgalmat váltott ki, amikor a kispestiek bejelentették, hogy a Napoliból vesznek kölcsön futballistát. Zinedine Machach ugyan nem robbant be az NB I-be, de egy rendkívüli gólt azért sikerült lőnie a Kisvárdának. A tizenhatos bal sarkától másfél méterre végezhetett el szabadrúgást, amit tökéletesen tekert a hosszú fölsőbe.

Miroslav Bjelos (Újpest)

A lila-fehérek nem a gólérzékenységükkel tűntek ki a szezon első felében, de egy-egy izgalmas pillanatot azért okoztak az NB I-ben. Miroslav Bjelos nem is tartozik az újpestiek állandó kezdőjátékosai közé, néha pályára kerül, máskor több meccset is kihagy, de a Mezőkövesd elleni találata egészen látványosra sikerült. A középpályás egy szabadrúgás után lőtt kissé furcsa mozdulattal, a levegőben úszva a rövid fölső sarokba.

Ugrai Roland (Debrecen)

A DVSC támadója az első fordulóban is betalált a kispestieknek, de a visszavágón, a 12. fordulóban még nagyobb gólt rúgott. Az ötszörös magyar válogatott játékos a tizenhatos sarkánál kapta meg a labdát, és ugyan ketten is kiléptek rá, káprázatos mozdulattal tekert a hosszú felsőbe.

Szegi Vince (Mezőkövesd)

Az MTK-Gyirmót párosítás is szép pillanatokat hozott ősszel, a 12. fordulóban Szegi Vince lőtt egy pokolian nagy gólt. Az MTK védői a 41. percben röviden szabadítottak föl, a Mezőkövesd játékosa pedig visszafelé lépve lőtt egyből kapura. A labda a hosszú fölsőben kötött ki.

Böde Dániel (Paks)

A korábbi években egy gólösszefoglaló állandó szereplője lett volna Böde Dániel, de a 35 éves csatár sokszor már nem is kezdő a Paksban, és ha játszik is, nem mindig elöl, olykor a védelembe rendeli őt Bognár György. Ősszel összesen hatszor volt kezdő, de amikor a Puskás Akadémia ellen az első perctől pályán volt, egy egészen különleges gólt lőtt. Az őt támadó védő fölött egyszerűen átemelte a labdát, az esernyőcselt pedig higgadt befejezés követte.

Dzsudzsák Balázs (Debrecen)

A 108-szoros válogatott középpályás a mai napig megmozgatja a szurkolókat, de miközben arról megy a vita, hogy a magyar válogatottba beférne-e, vagy sem, ő leginkább a DVSC bennmaradásán dolgozik. A Zalaegerszeg ellen például egy egészen szenzációs szabadrúgással egyenlített, és bár ez végül nem ért pontot a Debrecennek, érdemes sokszor visszanézni a mozdulatot, mert tényleg gyönyörű gól volt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!