Magyar foci

Sallói nyári távozása sokkolta a ZTE-vezetést

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Bár nem kezdte túl jól a szezont a Zalaegerszeg, végül erős középcsapattá nőtte ki magát, hiszen a 17 forduló alatt megszerzett 23 ponttal az NB I ötödik helyén telelhet. Végh Gábor klubelnök szerint azonban nem ez volt a legnagyobb probléma.

Kapcsolódó
„Nem egyszerű Csercseszov-kaliberű trénert megszerezni”
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint Peter Stöger nem bukott meg.

„A nyáron a sportigazgató távozása egy erős sokk volt, mivel arra nem voltam felkészülve. A mai napig nem sikerült a pótlását megoldani, hiszen nem találtam olyan szakembert, akivel szívesen dolgozom együtt és megbízom benne szakmailag és emberileg is” – nyilatkozta a sportvezető a klub hivatalos honlapján, utalva arra, hogy Sallói István végül a Fehérvár ajánlatát fogadta el.

„Sallói István nagyon magasra tette a lécet, mert őt gondolom a számomra ideális szakmai vezetőnek, ezért is éltem meg nagy csalódásként, amikor elment. Habár megértem őt, mert egy nagyobb lehetőségeket rejtő klubba távozott, de mindenféleképp szeretnénk betölteni a pozíciót. Az, hogy főként én végzem a sportigazgatói feladatokat, az abszolút ideiglenes állapot, amit nem is tudok és nem is akarok vállalni, mivel az időm nem engedi.”

Végh elmondta, összességében nagyon elégedett az őszi teljesítménnyel, mert az év végére olyan csapat állt össze, amelyik nézhető és élvezhető focit játszik, ami mindig is az elvárása volt.

Azt gondolom, hogy szerethető csapatunk van, amely sokkal több nézőt érdemelne.

A téli átigazolási szezonban próbálnak tovább erősíteni, 2-3 poszton szeretnék formálni a keretet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik