Magyar foci

Letaszította az élről a Kisvárda a Fradit

A Kisvárda 2-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként az NB I 16. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó
Ziccerek tömkelege maradt ki, hétgólos meccset nyert az Újpest
A hullámvölgyben lévő Paks vendégként már öt forduló óta nyeretlen.

Az MTI tudósítása szerint viszonylag eseménytelenül telt el az első félidő, amelyben valamivel jobban játszott a vendégegyüttes. A Kisvárda kapura is veszélyesebb volt, de gólt sem neki, sem pedig a házigazdának nem sikerült szereznie.

Kapcsolódó
Először veszített pontokat idegenben, kikapott a Fradi
Carrillo irányításával először nyert a Debrecen.

Fordulás után megmaradt a vendégek fölénye, ezúttal azonban ez góllá is érett, nagyjából a félidő felénél. A Mezőkövesdnek erre nem volt válasza, sőt, a hajrá kezdetén hosszas videobírózás után még egy gólt kapott, amellyel el is dőlt a három pont sorsa.

A várdaiak sorozatban harmadik élvonalbeli meccsüket nyerték meg, négy találkozó óta veretlenek, így megelőzték Debrecenben veszítő, címvédő Ferencvárost, amely azonban egy összecsapással kevesebbet játszott eddig.

A Mezőkövesd egymás után másodszor kapott ki hazai pályán.

NB I, 16. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 0-2 (0-0)
Mezőkövesd, 700 néző
v: Farkas
Mezőkövesd: Tordai – Vadnai, Pillár, Katanec, Lakveheliani (Szépe, a szünetben) – Cseri, Cseke, Kocsis, Besirovic (Calcan, 58.) – Jurina, Vutov (Drazic, 58.)
Kisvárda: Dombó – Peteleu (Hej, 14.), Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Asani (Camaj, 82.), Ötvös, Bumba (Navratil, 81.) – Mesanovic (Czérna, 89.)
gól: Prenga (67.), Mesanovic (76.)
sárga lap: Katanec (29.), Vutov (47.), Kocsis (89.), illetve Leoni (11.), Bumba (27.)

Olvasói sztorik