Varga Jennifer / 24.hu
Magyar foci sport

Brutálisan erős csapatokkal játszik jövő nyáron a magyar fociválogatott

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája előző sorozatában Oroszországot, Szerbiát és Törökországot megelőzve megnyerte a csoportját, így feljutott az A divízióba, ahol Európa legjobb csapatai szerepelnek.

A sorsolást december 16-án tartják, és a magyar csapat a B liga többi győztesével, vagyis Csehországgal, Walesszel és Ausztriával együtt a negyedik kalapba került. Őket nem kaphatjuk, viszont akár szembekerülhetünk az Európa-bajnok olaszokkal, vagy a vb-győztes franciákkal, illetve akár ismét összeakadhatunk a vb-selejtezőcsoportunkat megnyerő angolokkal.

Az MLSZ oldalán azt írják, a hat csoportmérkőzésből négyet 2022. június 2. és 14. között játszanak le, az utolsó kettőt pedig szeptember 22. és 27. között.

Ami rossz hír szurkolói szempontból, hogy az Eb-n összeszedett büntetés miatt egy meccset biztosan nézők nélkül kell majd játszania a magyar csapatnak.

Az A liga csoportgyőztesei bejutnak a Nemzetek Ligája elődöntőjébe, a csoportok utolsó helyezettjei pedig visszacsúsznak a B divízióba.

Az A divízió kalapjai a sorsolás előtt:

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2. kalap: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3. kalap: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország
4. kalap: MAGYARORSZÁG, Csehország, Ausztria, Wales

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!