Magyar foci

Brutálisan erős csapatokkal játszik jövő nyáron a magyar fociválogatott

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája előző sorozatában Oroszországot, Szerbiát és Törökországot megelőzve megnyerte a csoportját, így feljutott az A divízióba, ahol Európa legjobb csapatai szerepelnek.

A sorsolást december 16-án tartják, és a magyar csapat a B liga többi győztesével, vagyis Csehországgal, Walesszel és Ausztriával együtt a negyedik kalapba került. Őket nem kaphatjuk, viszont akár szembekerülhetünk az Európa-bajnok olaszokkal, vagy a vb-győztes franciákkal, illetve akár ismét összeakadhatunk a vb-selejtezőcsoportunkat megnyerő angolokkal.

Az MLSZ oldalán azt írják, a hat csoportmérkőzésből négyet 2022. június 2. és 14. között játszanak le, az utolsó kettőt pedig szeptember 22. és 27. között.

Ami rossz hír szurkolói szempontból, hogy az Eb-n összeszedett büntetés miatt egy meccset biztosan nézők nélkül kell majd játszania a magyar csapatnak.

Az A liga csoportgyőztesei bejutnak a Nemzetek Ligája elődöntőjébe, a csoportok utolsó helyezettjei pedig visszacsúsznak a B divízióba.

Az A divízió kalapjai a sorsolás előtt:

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2. kalap: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3. kalap: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország
4. kalap: MAGYARORSZÁG, Csehország, Ausztria, Wales

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik