Magyar foci

Batik Bence és a csapata nyakába húzta a vereséget Horváth Ferenc

honvedfc.hu
honvedfc.hu

A Budapest Honvéd 1-0-án vezetés után 2-1-re bukta az Újpest elleni szombati fővárosi derbit az OTP Bank 14. fordulójában. A kifejezetten jó iramú mérkőzés második 45 perce egészen izgalmasan alakult. A fordulás után szinte azonnal megfogyatkozott a kispest: a 48. percben Batik Bencét állította ki a játékvezető, mert egy hazai szögletnél alkarral fejbe verte az Újpest belső védőjét, a görög Giorgos Koutroubist. Horváth Ferenc csapata mégis jól tartotta magát, a hajrában 1-1-nél két ordító ziccert hagytak ki játékosai, amit a hosszabbításban a csereként beálló Viana büntetett meg.

Horváth elég feldúltan nyilatkozott emiatt a mérkőzést követően. „Most mégis miről beszéljek? Taktikáról, vagy miről? Erőnlétről? A 90. percben tíz emberrel kétszer visszük a kapusra a labdát és nem tudjuk berúgni a ziccert. Az Újpestnek egy helyzete van, azt berúgja. Miről kell itt beszélni? Semmiről!

Hülyeségeket csinálunk. Ha háromszor szól a bíró, hogy ne csináljunk ilyen faultot, akkor ne csináljunk ilyen faultot. Ez óriási fegyelmezetlenség. Ezzel nem tudok mit csinálni, majd meglesz büntetve a játékos. Hiába büntetem meg, akkor is elment a három pont emiatt a marhaság miatt. Megint egy megnyert meccset veszítettünk el ilyen faramuci módon. Ez egy óriási pechszéria, nem tudok mit mondani

– nyilatkozta Horváth az m4sport-nak. A sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport újságírója rákérdezett a kimaradt ziccerek okára, amire a Honvéd edzője azt felete: „Hogy most ez az én felelősségem vagy a csapaté, döntse el mindenki maga. Ez egy hihetetlen pechszéria, saját magunkat intézzük el minden meccsen. Ezt a találkozót szerintem nem az Újpest nyerte meg.”

Kollégája Michael Oenning érthetően elégedettebb hangulatban érkezett a sajtótájékoztatóra és boldogabban fogalmazott.

„Az utolsó öt perc fantasztikus volt. A kés élén táncolt az egész mérkőzés, mindkét csapat simán megnyerhette volna a meccset. A 40. percig teljesen jól teljesített a csapat, majd kaptunk egy gólt és egy kicsit szétestünk. Az egész meccset nézve mellénk állt a szerencse, és az elmúlt fordulókat látva ez volt az első ilyen alkalom. De ez csak egy találkozó volt, így szeretnénk tovább haladni.”

Az Újpest győzelmével elmozdult a tabella utolsó helyéről, és 14 pontjával immár 9. helyen áll. A Honvéd 16 ponttal a hetedik.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 5-0
MOL Fehérvár FC-Gyirmót FC Győr 3-2
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-2
vasárnap:
Debreceni VSC-Paksi FC 13.30
Puskás Akadémia FC-ZTE FC 15.45
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 18.00

Olvasói sztorik