Magyar foci

Zubkov és Uzuni sem játszik a Real Betis ellen a Fradiban

Szigetváry Zsolt
Szigetváry Zsolt

Az ukrán Olekszandr Zubkov és az albán Myrto Uzuni sem léphet pályára a Ferencváros csapatában a Real Betis otthonában. Az Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában azért nem kap lehetőséget a két támadó, mert megsérült.

A futballban mindig két dologról beszélnek, a teljesítményről és a végeredményről. Előbbivel elégedett vagyok az elmúlt hetekben, viszont mindenképpen szeretnénk megszerezni az első pontokat az Európa Ligában is, ami nagyon nem lesz könnyű, hiszen a Betisnek szüksége van a győzelemre a továbbjutásért vívott harcban

– idézte Peter Stöger vezetőedzőt az FTC honlapja.

Kapcsolódó
Az UEFA eltiltotta a Fradi ellen remeklő Real Betis-támadót
Kihagyja a Ferencváros elleni meccset.

A sevillai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta azt is az osztrák szakember, hogy a spanyol csapat sokpasszos támadófocit játszik, amit kimondottan kedvel, de ez nem rettenti meg a csapatát.

„Csak csapatszinten tudunk hatékonyan védekezni ilyen képességű játékosok ellen. Szerencsére egyre jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül”

– összegezte Stöger, kiemelve, hogy eközben a zöld-fehéreknek hatékonyabbnak kell lenniük a befejezéseknél is.

Az Európa Liga G csoportjában négy forduló után a német Bayer Leverkusennek tíz, a spanyol Real Betisnek hét, a skót Celtic FC-nek hat pontja van. A magyar bajnoki címvédő pont nélkül a tabella utolsó helyén áll, és már a Konferencia-ligába jutást jelentő harmadik pozíció megszerzésére sincs esélye.

Olvasói sztorik