Magyar foci

Két meccset kapott az ellenfelét torkon ragadó MTK-játékos, négyet a fehérvári támadó

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Rendkívül hosszú ülésre kényszerült kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Funso Bamgboyét, a MOL Fehérvár FC csatárát négy bajnoki mérkőzésre tiltotta el, miután a Ferencváros-Fehérvár élvonalbeli rangadó 94. percében Tokmac Nguennek odaütött a karjával. A nigériai futballista ezen annyira felhúzta magát, hogy kis híján nekiment a játékvezetőnek, még hozzá is ért Berke Balázs játékvezető vállához.

Ennél lényegesen olcsóbban megúszta az MTK futballistája, Haraszti Zsolt, hogy torkon ragadta Baráth Botondot összeakaszkodásuk során a Honvéd elleni 3-0-s vereség alkalmával. Haraszti két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Debreceni VSC játékosát, Marko Nikolicsot is kiállították, a hátvéd a tiszta gólhelyzetért küzdő Mory Konét rántotta le, így mivel nem a labdára irányult a mozdulata, azonnal piros lapot kapott. Nikolicsnak csak egy mérkőzést kell kihagynia.

Kapcsolódó
Három piros lap és Vasas-siker az NB II-es rangadón
Nagy tömegjelenettel zárult a meccs, Vad II innen is, onnan is kiszórt egy-egy embert.

A legutóbbi NB II-es fordulóban is volt egy nagy balhé, a Vasas és a Haladás meccsének utolsó perceiben hatalmas dulakodás alakult ki. A játékvezető két piros lapot is kiosztott, az egyiket Németh Milánnak, a másikat Litauszki Róbertnek, akik két-két mérkőzést hagynak majd ki. Emellett a meccs 27. percében kiállított Vasas-játékos, Iyinbor Patrick is két meccset kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik