Marjai János / 24.hu
Magyar foci sport

Vb-selejtező: vannak, akik nagyon félnek attól, hogy magyar drukkerek jutnak be a varsói stadionba

Hétfőn rendezik majd Varsóban a lengyel-magyar vb-selejtezőt, amelyről a vendégszurkolókat a FIFA büntetése értelmében kitiltották. Az előzmény a londoni angol-magyar mérkőzés volt, amelyen verekedés tört ki a magyarok szektorában a drukkerek és a rendőrök között, miután állítólag rasszista inzultus ért egy rendezőt.

Kapcsolódó
A B-közép bezárása is szóba került az MLSZ-nél a büntetések miatt
Kibővülhet az NB I létszáma, Marco Rossi állásáért pedig nem kell aggódnunk egy darabig.

A magyar és a lengyel ultrák híresen jó kapcsolatot ápolnak egymással, így többen is útra kelnek itthonról és elutaznak Lengyelországba. Az onet.pl cikke szerint vannak, akik tartanak attól, hogy magyar szurkolók bukkannak fel a lelátón és botrány lesz. Az ország legnagyobb rasszizmus ellenes szervezete, a Nigdy Więcej (Soha többet) közleményt juttatott el a laphoz, amiben azzal érveltek, a magyar ultrák már többször is „fasiszta és rasszista megnyilvánulásokkal” kerültek a hírekbe és kapott ezek miatt büntetést a magyar szövetség.

Ha bejutnak a lengyel szektorokba, elképzelhető, hogy fasiszta és rasszista provokáció is történik, amely miatt a lengyel válogatottat büntethetik! Felkérjük a rendezőket, hogy ne engedjék be a magyar fasisztákat a mérkőzésre a rasszizmus ellenes fari play jegyében, és hogy megmaradjon Lengyelország jó hírneve a sportban és azon kívül

– idézi a szervezet állásfoglalását az onet.pl.

A napokban az MLSZ is közleményben fordult a Lengyelországba utazó magyar szurkolókhoz:

„A lengyel szövetség tájékoztatása értelmében a szervezők nem tudják garantálni a magyar szurkolók bejutását a találkozóra. Őket nyomatékosan kérjük, hogy amennyiben mégis eljutnak a találkozóra, tartózkodjanak mindenfajta rendbontástól, antiszemita és rasszista megnyilvánulástól (továbbá a FIFA és az UEFA megsértése is büntetendő lehet). Ugyanis újabb rendbontás esetén súlyos büntetést róhat a FIFA az MLSZ-re és a magyar szurkolókra.”

Az elmúlt hónapokban az UEFA és a FIFA is büntette zárt kapuval a magyar szövetséget.

A mérkőzés hétfőn 20.45-kor lesz. Az már eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan nem juthat ki a 2022-es katari világbajnokságra, a lengyelek pedig szinte biztosan pótselejtezőre kényszerülnek majd, ugyanis az utolsó forduló előtt 3 pont hátrányban vannak Angliával szemben, utóbbi ráadásul San Marinóval játszik a zárókörben.

Magyarország az I csoport negyedik helyén áll.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!