Czeglédi Zsolt/MTI
Magyar foci sport

Legyőzte a sereghajtót, élre állt a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte szombaton a sereghajtó Újpest FC-t az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Magas színvonalú első félidőt produkáltak a csapatok, mindkét kapu előtt adódott veszélyes helyzet, de Banai Dávid és Markek Tamás is remekül védett az egész meccsen. Térfélcsere után viszont percek alatt bevágott egy labdát Alexandru Baluta, ami megnyugtatta a hazaiakat. A felcsútiak keveset próbálkoztak innentől, az újpestiek pedig egy kapufa kivételével nem tudtak helyzetekig jutni. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a mezőnyfölényben játszó csapat kapta az újabb gólt: Balutát rúgta meg Luca Mack a tizenhatoson belül, Libor Kozák pedig eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában még Berke Balázs megítélt egy büntetőt a vendégeknek is, ezt Giorgi Beridze értékesítette, de másra nem maradt már idő.

A lila-fehérek azzal a tudattal léptek pályára a találkozón, hogy győzelem esetén is maradnak sereghajtók, mivel négy pontra voltak a bentmaradó helytől. Ez a vereséggel is változatlanul így maradt.

Eredmények – NB I, 12. forduló

Puskás Akadémia-Újpest 2-1 (0-0)
Debrecen-Budapest Honvéd 5-3 (1-3)
Mezőkövesd-Paks 2-1 (1-1)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!