Magyar foci

Bombagóllal indult be, idegenben verte a Gyirmót az MTK-t

Az NB I 12. fordulójának nyitómérkőzésén 3-0-ra győzött a több alapemberét nélkülöző MTK otthonában és ezzel feljött a kilencedik helyre a Gyirmót. Az újonc két vereség után tudott ismét nyerni.

A vendégcsapat a 41. percben szerzett vezetést, méghozzá egy elég látványos találattal: egy kifejelt labdát Szegi a tizenhatoson kívülről bombázta a felső sarokba. Ugyan ezután még belefért egy veszélyes hazai lövés a szünet előtt, de az eredmény nem változott.

Az 59. percben lényegében eldőlt a meccs, egy fejest még védett Mijatovic, de a kipattanónál már tehetetlen volt, Simon lőtt közelről a hálóba. Cserékkel próbált frissíteni a hazai csapat, de az újabb gólt is a Gyirmót szerezte, Csonka kapott remek indítást, majd magabiztosan lőtte ki a kapu hosszú oldalát.

Kapcsolódó

Lehetett volna még nagyobb is a különbség, de Lencse pár centivel lesre lógott, így az ő gólját érvénytelenítették. A Gyirmót élt a kínálkozó lehetőségekkel és fontos győzelmet aratott. Az öt forduló óta nyeretlen MTK visszacsúszott és a tizedik, míg jelenleg a Debrecen és az Újpest áll kiesőhelyen.

OTP Bank Liga, 12. forduló

MTK Budapest-Gyirmót FC Győr 0-3 (0-1)

 

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Ramadani, Mezei (Palincsár, 83.), Dimitrov (Kosznovszky, 62.) – Kovácsréti (Osei, 83.), Miovski, Kocsis B. (Drljo, 62.)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke (Csonka, 70.) – Hasani (Major, 82.), Radics, Nagy P. (Vass, 82.), Hajdú – Varga B., Simon A. (Lencse, 78.)

gólszerzők: Szegi (41.), Simon A. (58.), Csonka (74.)

sárga lap: Herrera (34.), Miovski (73.), illetve Hajdú (32.), Radics (91.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik