Magyar foci

Sokat videóztak Felcsúton, a Puskás Akadémia legyőzte a Honvédot

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A házigazda Puskás Akadémia FC hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a 22. perctől emberhátrányban játszó Budapest Honvédot az NB I 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Kapcsolódó
13 perc alatt triplázott a kisvárdai cserecsatár
A szezon meglepetéscsapata lemosta a Zalaegerszeget.

Ugyan a vendégek szereztek vezetést Nono góljával, de a 22. percben minden felborult: miután a hazaiak középpályása, Baluta csúnyán megrúgott egy Honvéd-játékost, az érkező Nagy Dominik nyakon ragadva kérte számon a tettét. A játékvezető a hazaiak játékosát sárga, a vendégekét piros lappal büntette.

Az emberelőny az első félidő végén góllá érett, Plsek találatával 1-1-gyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben folytatódott a keménykedés, gólt ismét a hazaiak szereztek: Baluta lövése Nagy Gergő kezén csattant, és a kispesti labdarúgó hiába kérdezte a játékvezetőt, ugyan hová tegye a kezét felugráshoz, nem maradhatott el a (videózás utáni) büntető, amit Plsek belőtt (2-1).

A hajrában még Nono lövését kellett védenie a hazai kapusnak, majd Balogh fejelt közelről a kapu mellé. Egyenlítés helyett jött egy kontra, Batik és Lovric műkorcsolyakettőshoz illő balettmozdulattal elvétette a labdát, Kozák centerezését pedig Mezghrani a saját kapujába juttatta (3-1).

NB I, 11. forduló

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd FC 3-1 (1-1)
Pancho Aréna
v.: Bogár
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Plsek – Csirmaz (Gera D., 56.), Baluta (Corbu, 78.), Komáromi (Favorov, 85.) – Kozák
Honvéd: Szappanos – Mezgrani, Klemenz (Lovric, 60.), Batik, Tamás K. – Nono, Baráth B. (Eppel, 77.), Machach (Nagy G., a szünetben), Zsótér (Hidi, 77.) – Lukic (Balogh N., 69.), Nagy D.
gól: Plsek (45+2., 71., a másodikat 11-esből), Mezgrani (87., öngól), illetve Nono (16.)
sárga lap: Baluta (21.), Kozák (24.), Nagy Zs. (47.), Van Nieff (54.), illetve Mezghrani (35.), Nagy G. (70.), Lovric (77.)
piros lap: Nagy D. (21.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik