Magyar foci

„Nem akartunk pánikot kelteni” – lecsapott a DVTK-ra a koronavírus negyedik hulláma

dvtk.eu
dvtk.eu

Az NB II-ben szereplő Diósgyőr labdarúgó-csapata a hivatalos honlapján közölte, hogy többen is koronavírusos megbetegedéssel küzdenek a klubnál. A közlemény szerint a DVTK szigorú óvintézkedéseket vezetett be és minden központi rendelkezést betartott annak érdekében, hogy megvédje a sportolókat, a klub munkavállalóit, valamint a szurkolókat, de a negyedik hullám elérte a csapatot.

Kapcsolódó
Újabb NB I-es csapat érzi úgy, hogy szigorúbbak vele a bírók, mint a többiekkel
Mintha ebben a szezonban kendőzetlenebbül bíróznának a csapatok, mint korábban.

„A hétvégi Tiszakécske elleni bajnoki mérkőzés előtt nem szerettünk volna pánikot kelteni, de ahogy a foghíjas összeállításból is látszódott, az ellenfél mellett más nehézséggel is meg kellett küzdenie a csapatnak.

Néhány labdarúgónk és az első csapat mellett dolgozó munkavállalónk is betegséggel küszködött és küzd jelenleg is. A protokollnak megfelelően mindenkit leteszteltünk és több antigén teszt is pozitív kétes eredményt hozott.

Bár most a sportolók és a szakmai stáb tagjainak egészsége a legfontosabb, nem felejthetjük el, hogy a következő napokban két rendkívül fontos mérkőzést is fogunk játszani, ezért kedden a DVTK tartalék csapatából többen is csatlakozhatnak az első kerethez. A következő napok tesztjeinek eredményétől és játékosaink egészségi állapotától függ, hogyan tudunk kiállni a Kazincbarcika és a Haladás elleni mérkőzéseken” – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

A másodosztály negyedik helyén álló Diósgyőr a Tiszakécske elleni bajnokin nyerni tudott, a Kazincbarcika otthonában majd szerdán lép pályára a Magyar Kupában, míg a Haladást hétfő este fogadja az NB II-ben.

Olvasói sztorik