Magyar foci

László Csaba: A Fradi most elkaphatja a Celticet

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros tavaly augusztusban óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a Celticet a Bajnokok Ligája selejtezőjében, kedden az Európa Liga csoportkörében újra a Celtic Parkban tehetnek csodát a zöld-fehér játékosok.

Kapcsolódó
Agresszív Fradira és agresszív játékra számít a Celtic edzője
Ange Postecoglou úgy véli, miután a Ferencvárosnak is nyernie kell, pikáns lesz a meccs.

Erre meg is van a reális esélyük, mondta a DIGI Sport híradójának a korábban Skóciában edzősködő és most is ott élő László Csaba, aki a Ferencvárost is irányította már vezetőedzőként.

„Nagyon sok probléma van a klubon belül, új edzője van, sportigazgatója viszont nincs a Celticek.

Én úgy érzem, hogy az edző, Ange Postecoglou nem ismeri annyira az európai futballt, mint amennyire ezen a szinten kellene ismernie egy Celtic-kaliberű csapatnál

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek László Csaba.

A Celtic a hétvégén 2-0-ra legyőzte a Motherwellt, de jelenleg mindössze negyedik a skót bajnokságban.

„Ha csak a labdatartást nézzük, 75 százalékban volt a labda a glasgow-iaknál, de még mindig azt mondom, a Ferencváros most elkaphatja a Celticet, mert nincs olyan formában, mint ezelőtt jó pár évvel volt. A középpályája még rendben van, sőt még azt mondanám, a csatársorral is offenzív futballt tud játszani, főleg, ha rá van erre kényszerítve. De a védekezésben nincsen topon.”

A skót lapok szerint – emlékeztet László Csaba – a tét olyannyira nagy, hogy a Celtic jövője a Fradi ellen következő két Európa Liga-csoportmeccseken dőlhet el.

„Nagyon hízelgő a Ferencváros számára, hogy Skóciában elismerik, ezen a két mérkőzésen fog eldőlni a Celtic sorsa, ezért fontos kérdés, hogy tovább fog-e jutni a csoportból a harmadik helyen (a Konferencia Ligába) vagy sem. De ebben benne van a félelem is, és pozitív értelemben nem lenézők ezek a cikkek, hanem pont arról próbálják az olvasókat is meggyőzni, hogy a Celtic nincsen túl jó helyzetben, és nagyon fontos számára ez a két mérkőzés.”

Hogy idén ki jön ki győztesen a skót-magyar ütközetből, az kedden 16.30-tól a Celtic Parkban, majd november 4-én a Groupama Arénában derül ki.

Olvasói sztorik