Magyar foci

Bognár György: Nem volt annyira markáns játék, hiányzott a nagy átütő erő

Paksifc.hu
Paksifc.hu

Az újonc Gyirmót otthon 2-1-re legyőzte a Paksot az NB I kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Kapcsolódó
Döntött a fegyelmi bizottság a Fradi-meccs után kifakadó Bognár Györgyről
Kemény kritikával illette a mérkőzés játékvezetőjét, de a VAR-rendszert is.

Az MTI tudósítása szerint eleinte a paksiak irányítottak, de csupán kisebb lehetőségeik adódtak, miközben a 24. percben a hazaiak az első végig vitt akciójukból nemcsak helyzetet dolgoztak ki, hanem Simon András révén a vezetést is megszerezték. A szünetig közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a hazaiak rendezett védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan paksiak.

A szünet után a vendégek Ádám csúsztatott fejesével egyenlítettek, a Gyirmót azonban négy perc múlva visszavette a vezetést: Lenzsér bizonytalankodott, Medgyes Zoltán ziccerben vitte a labdát a kapu felé, de önzetlenül Hasani elé tálalt, aki nem hibázott.

A hátralévő időben hiába játszott mezőnyfölényben és támadott a Paks, csak helyzetekig és kapufáig jutott, másodszor már nem sikerült egyenlítenie.

Az újonc Gyirmót második győzelmét aratta – ráadásul egymást követően –, a Paks negyedik vereségét szenvedte el, egymás után a másodikat.

„Sok minden volt a mai találkozón, folyamatos játék viszont nem tudott kialakulni. A hazai csapat jól tördelte a futballt, mi pedig sok hibával játszottunk. Végig próbálkoztunk, de hiányzott a nagy átütő erő. Többnyire a Gyirmót térfelén voltunk, de ez nem volt annyira markáns játék, mint az eddigi megszokottak” – fogalmazott a találkozót követően Bognár György, a Paks edzője a klub hivatalos oldalán.

NB I, 9. forduló

Gyirmót FC Győr – Paksi FC 2-1 (1-0)
Gyirmót, Alcufer stadion, 1024 néző
v.: Andó-Szabó
Gyirmót: Hársfalvi – Major, Ikic, Széles, Szegi – Radics (Csonka, 93.), Nagy P. (Medgyes Z., 65.), Vass Á., Hajdú – Simon A. (Hasani, a szünetben), Varga B. (Lencse, 77.)
Paks: Nagy G. – Kinyik, Tamás O. (Kesztyűs, 61.), Lenzsér (Medgyes S., 81.) – Sajbán, Papp (Nagy R., a szünetben), Bognár I., Balogh B. (Kulcsár, 70.), Szabó J. – Szabó B. (Böde, a szünetben), Ádám
gól: Simon A. (24.), Hasani (67.), illetve Ádám (63.)
sárga lap: Simon A. (37.), Nagy P. (58.), Hársfalvi (85.), Széles (90.), illetve Balogh B. (40.), Kinyik (93.)

Olvasói sztorik