Magyar foci

A ZTE 20 év után verte meg ismét a Fradit az Üllői úton

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Óriási meglepetésre a Kisvárda után a Zalaegerszeg is győzelemmel távozott a Groupama Arénából, az alsóházba lévő csapat 2-1-re győzött a Ferencváros otthonában.

Pedig a Fradi kezdett jobban, a 3. percben Demjénnek kellett hatalmasat védenie Vécsei fejesénél. Gólt azonban a ZTE szerzett, a 7. percben egy kipattanót Szerafimov vágott 11 méterről a léc alá (0-1).

Kapcsolódó
Bognár György: Nem volt annyira markáns játék, hiányzott a nagy átütő erő
A Paks kikapott az újonc Gyirmóttól az NB I 9. fordulójában.

A 22. percben ismét a vendégek villantak, ezúttal Lesjak jobb oldali beadását Koszta közelről bólintotta a hálóba (0-2). A Fradi a félidő utolsó percében Vécsei nagy bombájával szépített (1-2).

A második félidőben nagyon rákapcsoltak a hazaiak, de Ryan Mmaee az 52. percben öt méterről, majd a 65. percben 18 méteres szabadrúgásból is a lécet találta el. Az 55. percben pedig műesésért sárga lapot kapott, noha büntetőt reklamált. Színre lépett a videobíró, amely szerinte semmi sem történt.

Kapcsolódó
Kiderült, miről beszélt Sallai és Szoboszlai az angolok elleni büntető előtt
A gólnak köszönhetően Magyarország 1-1-es döntetlent játszott a Wembleyben.

A 68. percben ismét a VAR következett, ezúttal Szerafimov kezéhez ért egy beadás, a szakemberek szerint ez büntető – Ryan Mmaee azonban gyatrán lőtt, Demjén balra vetődve megfogta a labdát.

Erre a büntetésre is jött egy vizsgálat, hátha a kapus elmozdult a gólvonalról, de nem kellett megismételni.

De nehogy a VAR szakemberei előbb haza induljanak, a 89. percben még egyszer visszanéztek egy gyanús esetet, ám Boli esése nem ért büntetőt.

A hatperces hosszabbításban még a ZTE szerzett egy gólt, de az les – és VAR-vizsgálat után – ugyancsak érvénytelenítette a játékvezető.

Az eredmény maradt az 1-2, a zalaiak korábban mindössze háromszor tudtak nyerni az Üllői úton, legutóbb 2001-ben. De bajnoki győzelem is először sikerült 2010 óta, akkor a zalaiak otthon győztek 2-1-re.

Olvasói sztorik