Élő Magyar foci

Londonban közel állt az óriási bravúrhoz a magyar válogatott

Ben STANSALL / AFP
Ben STANSALL / AFP
Bár 1953 óta nem tudott nyerni a magyar labdarúgó-válogatott az angolok vendégeként, a világbajnoki selejtezők szerdai mérkőzésén nem vallott szégyent. Az 1-1-es végeredmény Sallai Roland és John Stones góljaival alakult ki.

Nagyszerűen teljesített a magyar labdarúgó-válogatott, amely az albánok elleni vereség után, eléggé tartalékosan utazott el Angliába, de olyan játékkal rukkolt elő, amire a házigazda sem számított.

Kapcsolódó
Palackokkal dobálták meg a lengyeleket a botrányos tiranai vb-selejtezőn
Győzelmével a lengyel válogatott feljött csoportja a második helyére.

Marco Rossi három helyen változtatott a kezdőcsapaton, Botka és Orbán hiányában Lang és Kecskés lépett be a védelembe, amely sohasem látott összetételben vette fel a harcot Sterlingékkel. Elöl ezúttal Schön kezdett, az ő mozgékonyságára szükség is volt.

Már az első negyedóra azt mutatta, hogy a védelem stabil lábakon áll, Szoboszlai, Sallai és Schön pedig életveszélyes kontrákra is képes – legalábbis nem lehetett nyugodt az angol védelem.

Kapcsolódó
Ronaldo mesterhármast vágott, Dánia kijutott a világbajnokságra
Az északi válogatott nyolc forduló után is százszázalékos és még nem kapott gólt.

Az, hogy vezetést szerzünk, ugyancsak váratlan volt, de Nego kiharcolt egy büntetőt, amit Sallai bevert – 1-0 ide.

Ugyan a félidő vége előtt Stones egyenlített, de bízni lehetett abban, hogy ez a játék a szünet után is folytatódni fog.

Így is történt, ugyan az angoloknak voltak lehetőségeik, de Kane lövését Gulácsi védte, Stones nagy helyzetben a kapu mellé fejelt, majd Sterling ziccerénél ismét a Leipzig kapusa zárta jól a szöget.

A hajrában még Holender lőhetett volna gólt, de elmérte a távolságot, az angolok azonban már görcsösségükben helyzetig sem jutottak.

Ezek után már csak az a nagy kérdés, hogy az a válogatott, amely egy naptári évben ikszel a franciákkal, az angolokkal és a németekkel, hogyan képes kétszer kikapni Albániától?

Magyarország a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. November 12-én San Marinót fogadjuk, majd három nappal később Lengyelországban zárjuk a kvalifikációs sorozatot.

Vb-selejtező, I csoport, 8. forduló

Anglia–Magyarország 1-1 (1-1)
London, Wembley Stadion
v.: Alejandro Hernández (spanyol)
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (Henderson, 76.), Grealish (Saka, 62.) – H. Kane (Abraham, 76.; Watkins 90+2.)
Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Lang, Szalai A. – Nagy Zs., Nagy Á., Szoboszlai (Nikolics, 90+2.), Schäfer (Vécsei, 79.), Nego (Bolla, 90+2.) – Schön (Holender, 68.), Sallai R. (Hahn, 79.)
gól: Stones (37.), illetve Sallai (24., 11-esből)

Hopp, egy helyzet!

Szoboszlai beadását követően Sallai megelőzte védőjét, de a kapu fölé lőtt.

Nagy-mentés

Shaw balról érkező beadását Nagy mentette szögletre.

Kecskés a legjobbkor

Megvolt az első angol lehetőség, de Kecskés a legjobbkor ért bele a labdába, így Kane-ről az alapvonalon túlra pattant.

Lendülettel kezdtünk

Lendületesen kezdtünk, akár emberelőny is kialakulhatott volna az angol 16-oson belül, de Sallai nem tudott centerezni (pedig Nego egyedül jött a hosszú oldalon).

Kezdődik

A meccset gyászszünet előzte meg. A 24. egymás elleni mérkőzést a magyarok kezdték el.

Campbell háromgólos hazai sikert vár

Sol Campbell, az angolok 73-szoros válogatott védője az MTI-nek azt mondta, 3-0-s hazai sikert vár. A Tottenham és az Arsenal egykori kőkemény futballistája megjegyezte, most nagyon erős az angol válogatott, ráadásul nem sok választja el attól, hogy biztosítsa helyét a világbajnokságon. A 47 éves Campbell hozzátette, ezzel együtt nehéz mérkőzésre számít, hiszen a magyarok képesek bármikor meglepetést okozni.

Füttykoncert

A Budapesten történtek fényében talán nem meglepő, de a szurkolók állítólag már a bemelegítésnél kifütyülték csapatunkat.

Felforgatott védelem

Marco Rossi szövetségi kapitány kényszerűségből igencsak felforgatott védelemmel küldi pályára a válogatottat, hiszen eltiltás miatt nem számíthat Botka Endrére, míg Willi Orbán már visszatért lipcsei klubjához, így az ő helyüket Lang Ádám és Kecskés Ákos vette át.

Rossi még egy helyen változtatott az albánoktól három napja elszenvedett 1-0-s vereséghez képest, ezúttal Schön Szabolcsnak szavazott bizalmat kezdőként Sallói Dániel helyett.

Csak a matek

A csoportja negyedik helyén álló magyar labdarúgó-válogatott kedden este a Wembley Stadionban, az angolok otthonában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozatban, és Marco Rossi együttese már matematikai esélyét is elveszítheti a pótselejtezőt érő második megszerzésére. Az esélyek egyértelműen Anglia mellett szólnak, a csapat a Puskás Arénában rendkívül sima, 4-0-s győzelmet aratott szeptemberben.

Olvasói sztorik