Magyar foci

Tom Cruise kellene a válogatottba az angolok elleni meccsre

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Szóljon valaki Tom Cruise-nak!

Az 59 éves filmsztár már hétszer játszotta el a főszerepet a Mission Impossible-filmsorozatban (a legújabb részt majd csak 2022-ben mutatják be), úgyhogy ha valaki, ő aztán igazán tudja, hogyan lehet sikeresen abszolválni egy lehetetlen küldetést.

A statisztika (és az erőviszonyok) alapján ugyanis kegyetlenül nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak kedd este a Wembley-ben, mivel a házigazda angolok az Eb- és vb-selejtezőkön egyhuzamban 21 mérkőzést húztak be hazai pályán. Utolsó csapatként Ukrajna mondhatta el magáról, hogy pontot szerzett az angolok vendégeként, amikor 2012 szeptemberében 1-1-re végzett a londoni vb-selejtezőn.

A csoport negyedik helyén álló magyar csapatból többen is hiányoznak majd, Willi Orbán visszatért klubjához, a Leipzighez, Kleinheisler László (valamint a második számú kapus, Dibusz Dénes) sérült, Botka Endre pedig eltiltott, úgyhogy Marco Rossi alapembereit veszítette el.

Ehhez jön még, hogy Anglia ellen 1953-ben nyertünk utoljára, igaz, az a meccs kultikussá nemesedett, hiszen az Aranycsapat 6-3-ra győzött. Azóta nyolcszor járt a magyar válogatott az angoloknál, és mind a nyolc látogatásnak vereség lett a vége.

Erre szokták mondani, innen szép nyerni!

Olvasói sztorik