Magyar foci

A Barcának és a Real Madridnak is nehezen ment, amire a Fradi készül

Roberto Pfeil / AFP
Roberto Pfeil / AFP

Csütörtökön este, ráadásul hazai pályán folytatja szereplését az Európa Liga csoportkörében a Ferencváros, amely egy szűk németországi vereséggel kezdte a sorozatot. Ezúttal spanyol ellenfél érkezik, méghozzá a Real Betis, amely ugyan a hetedik helyen áll a La Ligában, azonban csak két ponttal van elmaradva a dobogótól.

A sevillai csapat 2021-ben elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, olyannyira, hogy a naptári évben mindössze három csapat tudta csak legyőzni tétmérkőzésen.

A mostani szezonban ez eddig egyedül a Real Madridnak sikerült, míg tavasszal a Sevilla és a Barcelona bizonyult jobbnak. Azonban mindhárom Betis-vereség csak egygólos volt, azaz ha ki is kap Manuel Pellegrini csapata, akkor is nagy csatában. A 68 éves chilei edzőt sem kell nagyon bemutatni senkinek: 1988 óta edzősködik, olyan csapatokat is irányított, mint a River Plate, a Real Madrid és a Manchester City, utóbbival 2014-ben a Premier League-et is megnyerte. 2020 július 9-e óta irányítja a sevillai csapatot, 51 meccsen 25 győzelem, 14 döntetlen és 12 vereség az eddigi mérlege minden sorozatot figyelembe véve.

Kapcsolódó
Manuel Pellegrini: A Ferencváros pedig egy nagy csapat
A Fradi mindegyik nemzetközi mérkőzését látta a chilei edző.

A Celtic ellen az Európa Ligában is bizonyította a Betis, hogy mekkora küzdő: a skótok 2-0-ra is vezettek a spanyolországi összecsapáson, de a hazai csapat fordított és végül 4-3-ra nyert.

Igyekszünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy kontrollálni tudjuk az ellenfél kvalitásait, illetve hogy ki tudjuk használni a saját erősségeinket a pályán.

Bízom benne, hogy a szurkolók segítségével sikerül egy jó eredményt elérnünk a spanyol együttes ellen. A Real Betis egy nagyon jó és erős csapat, kicsit más stílust képvisel, mint legutóbbi EL-ellenfelünk, a Leverkusen, gyors, technikás játékosai vannak” – mondta a csütörtöki ellenfélről Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője.

CRISTINA QUICLER / AFP Nabil Fekir a Real Madrid ellen.

Akire különösen érdemes lesz majd odafigyelnie a Ferencvárosnak, az Nabil Fekir. A 25-szörös francia válogatott támadó szárnyal ebben a szezonban, két-két gólja és gólpassza mellett neki van csapatából a legtöbb sikeres csele mérkőzésenként, miközben az élmezőnyben van a spanyol bajnokságot tekintve a progresszív futásaival, azaz a liga egészét tekintve az egyik legtámadóbb játékosról beszélünk.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az izraeli Roi Reinshreiber lesz, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik