Magyar foci

Hiába nyert rangadót a Diósgyőr, a tulajdonos elégedetlen a csapattal

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Az előző szezonban másodosztályba kieső Diósgyőri VTK 4-2-re legyőzte az addig veretlen Nyíregyházi Spartacust az NB II nyolcadik fordulójában.

A diósgyőri focicsapat ezzel négy meccset nyert meg, háromszor játszott döntetlent és egy veresége van, 15 pontjával hetedik a tabellán. Az első helyezett Szombathelyi Haladás is csak három pontra van, így gondolhatnánk, hogy a teljesen felforgatott kerettel szereplő klub vezetősége elégedett, ám a DVTK honlapján megjelent interjú másról tanúskodik.

„Az természetes, hogy alakuló csapatnak össze kell kovácsolódni, idő kell a hatékony játékkapcsolatok kialakításához.

Az eddig látottak alapján sem a mutatott játékkal, sem a pontok számával nem vagyok teljes mértékben elégedett, ugyanakkor nem rossz a kezdet, de hosszú távon ennél többet várok. Elsősorban sokkal bátrabb, sokkal magabiztosabb DVTK-t szeretnék a pályán látni”

– mondta Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa.

A beszélgetésből kiderül, hogy a klub tulajdonosa az öltözőbe is bemegy, ha úgy látja jónak, sőt a Szolnok ellen 2-0-ra elveszített bajnoki után ennél jobban bevonta a futballistákat a megbeszélésbe.

„A szolnoki mérkőzésen csúcsosodott ki az a fajta bizonytalanság, amit már az első négy mérkőzésen is látni lehetett. A Tiszaligetből hazafelé tartva azon gondolkodtam, hogyan lehetne a mélypontról kimozdítani a csapatot.

Küldtem Kondás Elemér vezetőedzőnek egy SMS-t, melyben kértem, hogy a csapat minden tagja küldjön három javaslatot az eredményességünk előmozdítására. Ezeket átgondolva, négy nappal később találkoztam velük az öltözőben.

Futballszakmai elemzésbe természetesen nem bocsátkoztam (hiszen van Magyarországon rajtam kívül legalább 5 millió futball szakértő), de egykori sportolóként igyekeztem feltüzelni a csapatot. Beszéltünk a szurkolói nyomásról is, hogy Diósgyőrben a klubvezetés mellett több ezer szurkoló is az azonnali élvonalbeli visszatérést várja el a csapattól.”

A módszer úgy tűnik, hogy sikeres volt, mert azóta három meccsen hét pontot gyűjtött a DVTK.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik