Magyar foci

Stöger a száműzött Boliról: Nem edz az első csapattal, de van visszaút a számára

Alessandro Della Valle / MTI / EPA-KEYSTONE
Alessandro Della Valle / MTI / EPA-KEYSTONE

Nagyjából hetven percet játszott emberhátrányban az FTC a Honvéd ellen Botka Endre kiállítása miatt, mégis nyerni tudott Tokmac Nguen góljával.

Kapcsolódó
Emberhátrányban is nyert Kispesten a Ferencváros
A magyar válogatott játékost már a 23. percben kiállították, de így sem botlott a címvédő.

A meccs után Peter Stöger, a Fradi edzője azt mondta, a Leverkusen elleni Európa Liga-meccs előtt fontos volt számukra, hogy győzelemmel hangoljanak a nehéz összecsapásra.

„Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kvalitásai vannak ellenfelünknek, a Bundesliga nem a magyar bajnokság. Az sem sokat segít a felkészülésben, hogy sok játékost nélkülözni kellett a válogatott mérkőzések miatt, de nézzük a jó oldalát: Botka most pihenhetett, nem lesz fáradt csütörtökre” – nyilatkozta az osztrák edző.

Stöger beszélt Franck Boliról, aki biztosan nem lép pályára Leverkusenben, sőt egyetlen EL-meccsen sem a csoportkörben, mivel fegyelmi problémák miatt nem nevezte őt a csapat.

Kapcsolódó
Tényleg kimaradt az EL-keretből a Fradi egyik legjobb csatára
Szigorú döntést hozott a szakmai stáb.

„Tudjuk, hogy minőségileg gyengült a keret azzal, hogy kikerült belőle Boli, de a csapat az első.

Mindenkinek a Ferencvárosért kell küzdenie, ez az első. Átbeszéltük, ami történt, de a következő hetekben nem edz az első számú csapattal, viszont tisztáztuk: van visszaút számára

– magyarázta Stöger.

A Fradi négy meccsből kilenc pontot szerzett, és ezzel a harmadik, de két találkozóval kevesebbet játszott, mint a mezőny nagy része.

A kiemelt képen Stöger jobbra látható, Boli pedig középen, 70-es mezszámmal.

Olvasói sztorik