Magyar foci

Kubatov Gábor szerint édesanyjára kell hallgasson mindenki

A Magyarország-Anglia (0-4) világbajnoki selejtező-mérkőzésen történt szurkolói rendbontások kapcsán a szurkolók felrobbantották a közösségi médiát, de mellettük megszólalt már számos közszereplő, például Szijjártó Péter és Boris Johnson is.

A magyar külügyminiszter kettős mércét emlegetett videójában, míg a brit miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte az első angol gólt követő eseményeket.

Kapcsolódó
Lesz-e olyan, hogy a magyar focisták kiállnak, és azt mondják, a rasszista drukkerek inkább maradjanak otthon?
Rég láttuk a magyar válogatottat úgy szétesni, mint az angolok elleni vb-selejtezőn. A pályán történtek mellett az ultrák viselkedése is téma volt a Ziccerben.

A mérkőzés utáni ötödik napon, kedden megszólalt Kubatov Gábor is, aki szerint leginkább édesanyjára kellene hallgasson mindenki. A Ferencvárosi Torna Club elnöke gyermekkori emlékei közt lapozgatva felelevenítette, hogyan reagált mamája, amikor a hármas dolgozata kapcsán azzal védekezett, hogy a többieké sem lett jobb.

„A többiek engem nem érdekelnek” – mondta az édesanyja. Kubatov végül azt a következtetést vonta le, hogy „Higgadt fej kell a pályán és a lelátón is”, mert

Az, hogy mi történik Angliában, az ő dolguk, nekünk be kell tartani a szabályokat.

A közösségi oldalán található poszt alatt szép számmal sorjáznak a kommentek, melyek többsége üdvözölte a Fradi-vezér józan reakcióját. Például így:

  • „Szijjártó Péter látod, így is lehet nyilatkozni! Nem kell mindig másra mutogatni! Szép volt, Gábor!”
  • „Na végre, hogy kimondta! Nagyon igaz!”
  • „Az első értelmes megszólalásod.”
  • „Tökéletes nyilatkozat. Ha a legtöbben így állnának a problémához, igencsak előrébb lennénk. Southgate hasonlóan higgadtan nyilatkozott az angolok részéről.”

De akadt aki úgy fogalmazott:

Közeleg a választás. A farkasok báránybőrbe bújnak…

Olvasói sztorik