Magyar foci

Szoboszlaiékat visszarendelte a Lipcse az Andorra elleni meccs előtt

Malton Dibra / MTI / EPA
Malton Dibra / MTI / EPA

Eddig nem a tervek szerint alakulnak a magyar labdarúgó-válogatott szeptemberi vb-selejtezői, az angolok ellen nem volt esélyünk a bravúrra, Albániában pedig nem sikerült javítani, és az 1-0-s vereséggel a negyedik helyre csúsztunk vissza a csoportban.

Kapcsolódó
Kínos vereséget szenvedett a magyar válogatott Albániában
Történelmi tettet hajtott végre az albán labdarúgó-válogatott, amely először nyert a magyarok ellen.

Igaz, öt meccs még hátra van, és szerdán Andorra ellen tényleg kötelező begyűjteni a három pontot, amivel a csapat megszakíthatja hatmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Az albánok elleni meccs utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, a válogatott három lipcsei légiósa, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik visszatér a klubhoz, így egyikük sem játszhat Andorra ellen.

Igaz, lehet, hogy amúgy is csak Szoboszlai lépett volna pályára közülük szerdán, mivel Gulácsit az albánok ellen le kellett cserélni fejsérülése miatt, Orbán pedig kisárgázta magát, vagyis amúgy is eltiltását töltötte volna.

Frissítünk!

Szoboszlai azt kérte a lipcsei vezetőktől, hogy maradhasson, a klub pedig engedélyt adott rá. A részleteket ITT olvashatja.

Kérdéses egyelőre a csapatkapitány Szalai Ádám sorsa is, aki koronavírus miatt nem játszott Albániában, de a pozitív tesztje óta két negatívat produkált.

A csoportban öt meccs után három ponttal álló – szeptember másodikán 2-0-ra verte San Marinót – Andorra ellen eddig hatszor játszott a magyar csapat, a mérleg öt győzelem és egy vereség. Utóbbira 2017 júniusában került sor, és az is vb-selejtező volt.

Idén márciusban a magyar csapat 4-1-re győzött Andorrában, akkor Fiola Attila, Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Nego Loic szerezték a góljainkat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik