Magyar foci

A Fradi és az ukrán kapitány mást állít Haratin átigazolásáról

Alexey Kudenko / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexey Kudenko / Sputnik / Sputnik via AFP

Az FTC középpályása, Ihor Haratin elhagyta az ukrán válogatott edzőtáborát, hogy Varsóba utazzon, és orvosi vizsgálaton vegyen részt a Legiánál.

A Fradi sportigazgatója, Hajnal Tamás az M4 Sportnak megerősítette, hogy a 26 éves Haratin a lengyel fővárosban tartózkodik, és hozzátette, a játékos jelezte a vezetőség felé, hogy Lengyelországban szeretné folytatni.

Az ukrán kapitány, az Eb után távozó Andrij Sevcsenkót váltó Olekszandr Petrakov viszont azt nyilatkozta, hogy Haratin azzal kereste meg, hogy szeretné elhagyni az edzőtábort, mivel a Fradi vezetősége megegyezett az eladásáról.

„Haratint sokkolta a dolog. Reggel öt órakor ment a gépe, nem tehettem mást, el kellett engednem. Szeptember másodikán csatlakozik újra a válogatotthoz, miután hazatértünk a Kazahsztán elleni vb-selejtezőről” – mondta Petrakov.

A négyszeres ukrán válogatott Haratin 2019 januárjában igazolt a Fradihoz, amely a Transfermarkt szerint 600 ezer eurót fizetett érte. A magyar csapattal három bajnoki címet nyerő Haratin az idei szezonban a nyolc BL-selejtezős meccs közül hétszer játszott (1 gól és egy 1 gólpassz került a neve mellé), a bajnokságban pedig kétszer lépett pályára (1 gólpasszt itt is összehozott).

Haratin szerződése jövő nyáron jár le, és a Nemzeti Sport lengyel forrásokra hivatkozva azt írja, a Legia 1 millió euró körüli összeget fizetne érte, vagyis az FTC nyereséggel adhatna túl a játékoson. Információnk szerint a Legia a Fradinál keresett fizetésének a dupláját ajánlotta Haratinnak.

A Fradi támadója, Tokmac Nguen is kapós, a dán Köbenhavn vitte volna a norvég válogatott játékost, de úgy tudjuk, Tokmac fizetési igényeit sokallta a dán klub.

Olvasói sztorik