Magyar foci

Stöger a sorsolásról: Ennél nem lehetett volna jobb

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar bajnok Ferencváros az Európa Ligában a német Bayer Leverkusent, a skót Celticet és a spanyol Real Betist kapta ellenfeléül. Peter Stöger, az FTC vezetőedzője szerint tökéletes négyesbe került a csapata, „ennél nem lehetett volna jobb”, mert nem lesz könnyű meccse, csakis erős ellenfelekkel, nagy bajnokságok képviselőivel találkoznak majd, ami tökéletes a klubnak és a játékosoknak is.

Nem mi vagyunk a favoritok, de szerezhetünk pontokat, akár nyerhetünk is. Azt szeretném látni, hogy lépésről lépésre fejlődünk

– fogalmazott a klub honlapján az osztrák tréner.

Kapcsolódó
EL-sorsolás: német és spanyol ellenfelet is kapott a Fradi
A magyar bajnok a negyedik kalapból várta az ellenfeleket.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

A csoportkör mérkőzéseit szeptember 16-án és 30-án, október 21-én, november 4-én és 25-én, valamint december 9-én rendezik.

Olvasói sztorik