Magyar foci bajnokok ligája

Orosz Pál: Lassan az lesz a szenzáció, ha nem kerülnénk főtáblára a BL-ben vagy az EL-ben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint a magyar bajnoki címvédő európai szinten is másik polcra került azzal, hogy sorozatban a harmadik idényben szerepelhet valamelyik kontinentális kupasorozat csoportkörében. Az M1-nek mondta, hogy bár kedden este még csalódottak voltak, hogy a svájci Young Boysszal szemben nem sikerült kiharcolniuk a Bajnokok Ligája-főtáblás szereplést, mégis nagy fegyvertény, hogy egymás után harmadszor vannak ott a BL vagy az Európa Liga csoportkörében.

Kapcsolódó
Stöger: Nem is kezdődhetett volna rosszabbul a mérkőzés
A mentalitással és a hozzáállással elégedett volt, de fontos pillanatokban kapták a gólokat, ez pedig eldöntötte a mérkőzést és a párharcot is.

„A mostani lebonyolítás az oda-visszavágós párharcokkal komolyabb terhelést jelentett, ráadásul míg az egymérkőzéses összecsapásokon a szerencsefaktor jobban dominált, ezúttal ez most nem volt elmondható” – nyilatkozta Orosz Pál, aki hozzátette, a két meccs alapján a Young Boys megérdemelten jutott tovább, a Ferencvárosnál pedig új célokat tűznek ki maguk elé az EL-szerepléssel kapcsolatban.

Az elmúlt három évben rutint szereztünk, hiszen nekünk mindig az első selejtezőkörből kellett indulnunk, és komoly csapatokat kellett legyőznünk, így természetesen jövőre is csak az lehet majd a cél, hogy újra csoportkörben játszhassunk, mert lassan már az lenne a szenzáció, ha nem kerülnénk be a BL-ben vagy az EL-ben a főtáblára

– mondta a vezérigazgató, aki külön kitért a szurkolókra, akik szerinte nagyon sokat tudnak hozzátenni az együttes sikeres szerepléséhez. Orosz Pál úgy gondolja, a klubnak „kifejezetten jó a kapcsolata” a drukkerekkel, akik az FTC-t mindig is imádták, manapság pedig európai szinten már nemcsak hírhedtek, hanem híresek is.

Az új játékosok szerződtetésekor a sportvezető szerint előnyt jelent, hogy az elmúlt három év európai szereplése nyomán a Ferencváros „másik polcra került”, a náluk játszó futballisták számára ugyanis kiemelt jelentőségű, hogy a csapat szerepel-e rendszeresen valamelyik európai kupasorozat csoportkörében.

„Jelenleg a keretben minden posztra legalább két hasonló képességű játékos van, de a szakmai stáb folyamatosan figyeli az átigazolási piacot, a futballistákat és a lehetőségeket” – jelentette ki Orosz Pál.

A vezérigazgató szerint az Európa Liga csoportköréből nagyobb esély van továbbjutni, mint a BL főtáblájáról, de ezt a sorsolás nagyban meghatározza.

Elmondta, vannak olyan együttesek a lehetséges riválisok között, amelyeket szeretnének elkerülni, ugyanakkor a topcsapatok közönségcsalogatók lehetnek.

„Sportszakmai szempontból szeretnénk a maximumot kihozni az Európa-liga csoportköréből, de hogy ez reálisan mi lehet, azt befolyásolni fogja a pénteki sorsolás is” – nyilatkozta a vezérigazgató.

A Ferencváros a múlt héten 3-2-re kapott ki a Young Boys vendégeként, majd kedden este a svájciak a Groupama Arénában is ugyanilyen arányban győztek, így 6-4-es összesítéssel jutottak a BL-főtáblára.

Olvasói sztorik