Magyar foci bajnokok ligája

Stöger: Nem is kezdődhetett volna rosszabbul a mérkőzés

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros számára egy félidőn át élt a remény a Bajnokok Ligájába jutásról, mert bár korán gólt kapott a magyar bajnok hazai pályán a Young Boys ellen a visszavágón, fordított a szünetig, és akkor jobbnak tűnt ellenfelénél. Aztán a második félidőben két svájci gól és egy kiállítás megpecsételte a Fradi sorsát, a Young Boys két 3-2-es győzelemmel lépett tovább.

Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, ennél talán nem is kezdődhetett volna rosszabbul, de a mentalitása és a tartása a csapatnak kiváló volt, a szurkolók pedig hihetetlenül támogattak

nyilatkozta a lefújás után az M4-nek Peter Stöger, az FTC vezetőedzője.

Kapcsolódó
Csak egy félidőn keresztül élt a Fradi BL-álma
0-1-ről viszonylag gyorsan fordított a Fradi, de a második félidő a svájciakról szólt, főleg a kiállítás után. Lehet, ez a párharc az első meccsen úszott el.

Azzal folytatta, hogy jó meccset játszottak, de a fontos pillanatokban könnyű gólokat kaptak. Szerinte ebből is látszik, hogy minőségi játékosok alkották a svájci csapatot.

„Összességében büszke vagyok, hogy így teljesített a csapat. Az első félidő sokat kivett belőlünk, a félidő után a Young Boys változtatott a játékán, ezért többet kellett védekeznünk. Sajnos nem vagyunk a Bajnokok Ligájában, de szerintem az is nagy siker, hogy az Európa Ligában folytatjuk” – mondta az osztrák szakember.

Később a sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy sok esetben négy rúgott gól elég egy párharc megnyeréséhez, de nem akkor, amikor hatot kap egy csapat. Hibáztak, a Young Boys pedig gólokkal büntetett.

Aissa Laidouni kiállítása kapcsán megjegyezte Szergej Karaszjovról, a játékvezetőről, hogy jó szakember, előre megbeszélték, hogy nem szereti a reklamálást, így feleslegesnek tartja játékosa első sárga lapját.

Az Európa Ligán épp ettől a szezontól kezdve módosított az UEFA a Konferencia Liga bevezetésének is köszönhetően, ugyanis a csoportkörben a korábbi 48 helyett már csak 32 csapat vesz majd részt. Olyan klubok vannak eddig ott a főtáblán, mint a Leicester City, a Lyon, a Napoli vagy a PSV Eindhoven. A sorsolást pénteken tartják.

Olvasói sztorik