Elmenekült, hogy élhessen, győztes gólt szerzett Genovában

Yayah Kallon 14 évesen, nyolc hónap menekülés után kötött ki Olaszországban.

14 évesen elmenekült hazájából, öt államot átszelve nyolc hónap alatt érkezett meg Olaszországba, ahol hamar kitűnt tehetségével Yayah Kallon.

A Sierra Leone-i születésű, 20 éves csatár május 22-én, a Cagliari ellen bemutatkozott az olasz élvonalban, most pénteken, élete második genovai tétmérkőzésén pedig ugyancsak csereként beszállva győztes gólt szerzett.

Sierra Leonéban van egy terrorista csoport, amely elrabolja a gyerekeket, hogy katonákká nevelje őket. A szüleim attól tartottak, hogy ez velem is megtörténhet, ezért úgy döntöttek, hogy hagynak elmenni. Nem akartam, de ez volt a legjobb dolog, amit tehettem

– mesélte még májusban.

A Genoa az Olazs Kupa 2021-22-es kiírásának első fordulójában a másodosztályú Perugiát fogadta, amely tíz perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Ez a félidő végéig kiegyenlítette a hazai csapat, a győztes gólt végül a szünetben beállt Kallon szerezte a 87. percben – nem is akármilyen módon.

A Genoa szurkolói számára nem ez volt az egyetlen nagy hír: korábbi terveivel ellentétben mégsem vonul vissza az északmacedón Goran Pandev, aki újabb szerződést kötött a csapattal. A 38 éves támadó a nyári Európa-bajnokság után akart visszavonulni, de meggondolta magát.

Olasz Kupa, 1. forduló

Genoa – Perugia (II.) 3-2 (2-2)
Pordenone (II.) – Spezia 1-3 (0-2)