Magyar foci

Ukrán válogatott középpályást igazolt a Fehérvár

A Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását Jevhen Makarenko, az ukránok 14-szeres válogatott középpályása, jelentette be a magyar klub hivatalos honlapja.

Kapcsolódó
A Fradi edzője szerint nem mindig a favorit megy tovább
Nagyon büszke csapatára a Slavia Praha kiejtése miatt.

A 30 éves, 186 centiméter magas középpályás a Dinamo Kijevben nevelkedett, 2013 és 2017 között az első csapat tagjaként kétszeres ukrán bajnok és kétszeres kupagyőztes volt.

2017-ben szerződtette a belga KV Kortrijk, ahol 68 tétmérkőzésen 3 gól és 4 gólpassz került a neve mellé. Egy évvel később az Anderlechthez került, amelynek színeiben 20 mérkőzésen 2 gólpasszig jutott. Legutóbb kölcsönben ismét a Kortrijkban szerepelt, ahol 30 tétmérkőzésen 3 gól és egy gólpassz volt a mérlege.

Az ukrán válogatottban 2014-ben az Egyesült Államok ellen debütált, majd további két mérkőzést követően, 2018-ban Andrij Sevcsenko fedezte fel újra. A nyári Európa-bajnokságon kétszer, Svédország és Anglia ellen is pályára lépett.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen ambiciózus klubnál számítanak rám Sokat beszéltem Ivan Petrjakkal, aki csupa jót mondott az itteni feltételekről és közösségről. Próbálok beilleszkedni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A magyar bajnokságról egyelőre annyit tudok, amit az itt szereplő ukrán játékosoktól, Igor Haratintól és Oleksandr Zubkovtól hallottam, vagyis hogy egy jó és érdekes, ugyanakkor nem könnyű liga” – nyilatkozta Makarenko.

Sallói István klubigazgató elmondta, a cél, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljen majd a csapat, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalata van.

„Jevhen Makarenko játszott már a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában és legutóbb az Európa-bajnokságon is, ő egy olyan típusú labdarúgó, aki azonnal be tud épülni a csapatba és biztos vagyok benne, hogy sokat hozzátesz majd ahhoz, hogy a középpályás játékunk erősebbé váljon” – mondta.

Olvasói sztorik