Magyar foci bajnokok ligája

A Slavia edzőjét lenyűgözte a Fradi-pályán tapasztalt atmoszféra

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Egy öngól és egy tizenegyes révén 2-0-ra győzött a Fradi a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában a cseh Slavia Praha ellen, ami nagyon ígéretes eredmény a visszavágó előtt.

Kapcsolódó
Nem állt hadilábon a szerencsével, kétgólos előnyben a Fradi
Egy hazaadásból született öngóllal és egy büntetőből szerzett találattal nyert a magyar bajnok.

Peter Stöger, az FTC edzője a meccs után azt mondta, kedvezőnek tűnik a kétgólos előny, de még nincsenek biztonságban.

Tavaly egy meccs döntött a továbbjutásról, ez a szisztéma most nekünk kedvezne, most viszont még vár ránk a visszavágó, sok dolgunk lesz addig

– nyilatkozta Stöger, aki örömmel látta, hogy Kisvárda elleni bajnoki vereség után felpörgött a csapata, és nagyon sokat futott.

A csehek edzője, Jindrich Trpikovsky amiatt szomorkodott, hogy megvoltak a helyzeteik, de azokat nem használták ki, kaptak viszont egy nagyon peches öngólt. A csehek edzője el volt ájulva a Fradi-drukkerek által teremtett hangulattól.

„Ilyen légkörben, ilyen atmoszférában még soha nem fociztunk, sehol Európában, a játékosaim hat méterről nem hallották egymást. A Fradi a második félidőben a maga remek játékát hozta, vitte magával a hangulat. A párharc felénél vagyunk, a Fradi egy szuper együttes, nagyon jól, csapatként játszanak. A hazai környezet minket segít majd, képesek leszünk fordulatra, gyors gólt kell elérjünk és javulnunk kell” – idézte Trpikovskyt az Üllői129.

A visszavágót jövő kedden rendezik a cseh fővárosban. A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében. A párharc vesztese átkerül az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével mérkőzik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik