Élő Magyar foci

Nem állt hadilábon a szerencsével, kétgólos előnyben a Fradi

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Egy hazaadásból született öngóllal és egy büntetőből szerzett találattal 2-0-ra győzött a Ferencváros labdarúgócsapata a Slavia Praha ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójának első mérkőzésén

Nagy lendülettel kezdett a Slavia, azonnal letámadta a zöld-fehéreket, akik alig tudtak támadást építeni.

Kapcsolódó
Túl magabiztos a Basel, ez plusz motivációt jelent az Újpestnek
A svájciak edzője nyíltsisakos, intenzív mérkőzésre számít.

Az első félidő nagy részében az volt a kérdés, hogy ez az iram mennyire tartható, és mikor hibázik a Fradi. Aztán a szerencse a magyar bajnok segítségére sietett, a 44. percben egy előrevágott labdára Taras Kacharaba bevetődve szerelt, de hazaadott labdája megpattant Ondrej Kolar kapus előtt, aki így nem tudta lekezelni – öngól (1-0).

Nem tudni, milyen hangulat uralkodott a csehek öltözőjében, de nem is derült ki, min akart változtatni a szakvezetés, ugyanis Myrto Uzuni büntetőt harcolt ki, Ihor Haratin pedig magabiztos volt (2-0).

Közvetlenül ezután Tokmac került óriási ziccerbe, de lábon lőtte a Slavia kapusát.

A csehek képtelenek voltak újítani, bár a 77. percben egy lövés Eldar Civic válláról a kapufára pattant, igazi helyzetet nem tudtak kialakítani.

A visszavágót jövő kedden rendezik a cseh fővárosban. A továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében.

A párharc vesztese átkerül az Európa-liga selejtezőjébe, ahol a negyedik, utolsó fordulóban a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével mérkőzik

BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Ferencváros – Slavia Praha 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Jesús Gil Manzano (spanyol)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Laidouni, Haratin – Tokmac (Kovacevic, 92.), Zachariassen (Zubkov , 85.), Uzuni – R. Mmaee (Loncar, 75.)
Slavia: Kolár – Masopust (Schranz, 54.), Kacharaba, Zima, Dorley – Bah, Sevcik (Traoré, 25.), Holes (Lingr , 72.), Stanciu, Plavsic (Olayinka, 46.) – Kuchta (Musa, 54.)
gól: Kacharaba (öngól, 44.), Haratin (50., 11-esből)

 

További eredmények:
Dinamo Zagreb (horvát) – Legia Warszawa (lengyel) 1-1 (0-0)
Szpartak Moszkva (orosz) – Benfica (portugál) 0-2 (0-0)

Dibusz nagy védése

Stanciu gyönyörű csellel játszotta magát tisztára, jobbról, 8 méterről éles szögből lőtt, Dibusz nagyot védett.

Kuchta ezt elbénázta

Kuchta léphetett volna ki egyedül, de nagyon körülményes volt, és a messziről visszavágtázó Laidouni menteni tudott.

Nagy a különbség

Egészen látványos a két csapat közti különbség, mind gondolkodásban, mind gyorsaságban. De ezt a tempót kizárt, hogy bírják a csehek.

Próba szerencse

Egy pattogó labdát Ryan Mmaee próbált kapura lőni a 16-os vonaláról, de a védőkön lelassult a löket.

Stanciut kell ápolni

A Slavia román játékosa, Stanciu összefutott Uzunival, jegelték a halántékát.

Ezt nem kellene!

Nagyon komoly letámadással kezd a Slavia, egy hazaadást követően Kuchta majdnem meg is lepte Dibuszt.

Cseh oldalháló

Lendületesebbnek tűnnek a csehek, Masopust beadását követően Bah az oldalhálót találta el.

Két győzelemmel rajtolt a Slavia

A Slavia tavaly december 12-e óta mindössze egy vereséget szenvedett, azt éppen az Európa Liga negyeddöntőjének hazai visszavágóján, ahol a londoni 1-1 után az Arsenal 4-0-ra lelépte.

A 2021-22-es cseh bajnokságot két idegenbeli sikerrel kezdte, előbb a Zlín otthonában nyert 1-0-ra, majd a Teplice vendégeként 3-1-re.

Négy győzelem, egy vereség

A Fradi a BL-selejtezőben aratott négy győzelem mellett egy vereséget is számlál a szezonban: a csapat a hétvégi NB I-es rajtom meglepetésre kikapott hazai pályán 2-1-re a Kisvárdától.

A főtábla már tuti – de hol?

A második selejtezőkörben aratott győzelemmel az már eldőlt, hogy a 2019-ben az Európa Liga, tavaly pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt Ferencváros 2021 őszén is érdekelt lesz valamely európai kupasorozat csoportkörében.

A legrosszabb esetben, azaz egy esetleges Slavia Praha elleni búcsút követően az Európa-liga playoffjában lenne érdekelt a csapat, ott a vesztesek a Konferencia Liga főtábláján indulhatnak majd.

Továbbjutás esetén újra a BL csoportkörért szállnának harcba a zöld-fehérek, de ha nem is járnának sikerrel, akkor az El-főtáblával vigasztalódnának.

Olvasói sztorik