Magyar foci

Fura gólt kapott, csak eggyel nyert az Újpest

Szigetváry Zsolt/ MTI
Szigetváry Zsolt/ MTI

Az Újpest hazai pályán 2-1-re nyert a liechtensteini Vaduz ellen csütörtökön, a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában, írta az MTI.

Kapcsolódó
24 perc alatt padlóra került a Puskás Akadémia
Sima, 3-0-s vereséget szenvedett a csapat a gyengécske lett ellenféllel szemben.

Jól kezdte a Magyar Kupa-győztes a találkozót, hiszen már a hetedik percben vezetést szerzett Stieber megpattanó lövésével. A folytatásban is a lila-fehérek futballoztak veszélyesebben, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A fordulást követően az Újpest a 64. percben az első lehetőségét gólra váltotta, és Tallo révén megérdemelten duplázta meg előnyét.

A Vaduz ugyanakkor nem kezdi majd reménytelen helyzetből a visszavágót, mivel a hajrában Cicek lövésénél Banai elszámította magát, így a lila-fehéreknek csak minimális előnyük maradt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben az Újpest túljut riválisán, a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbjutójával kerül össze.

Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Újpest FC – FC Vaduz (liechtensteini) 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion
v.: Surman (ukrán)
Újpest FC: Banai – Kasztrati, Kutrumpisz, Abdoulaye – Pauljevic (Simon K., 77.), Onovo, Mitroviv, Antonov – Stieber (Szakály P., 71.) – Tallo (Viana, 77.), Beridze
FC Vaduz: Buchel – Schmied, Schmid, Simani – Ulrich, Gajic, Gasser (Cicek, 65.), Dobras (Lüchinger, 59.), Hug (Obexer, a szünetben) – Di Giusto (Ibrisimovic, 79.) – Djokic (Sutter, 65.)
gól: Stieber (7.), Tallo (64.), illetve Cicek (81.)
sárga lap: Tallo (40.), Beridze (53.), Kasztrati (56.), Viana (90.), Mitrovic (92.), illetve Hug (35.), Schmied (53.), Lüchinger (63.)

Olvasói sztorik