Magyar foci

Huszti: Dzsudzsák játékintelligenciája és technikája még az NB I-ből is kimagaslik

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Megnyerte az NB II-t és kiharcolta a feljutást az élvonalba a Debrecen, Huszti Szabolcs pedig most értékelte a szezont a klubhonlapon. A korábbi 51-szeres magyar válogatott játékost szezon közben, februárban nevezték ki a Lokinál, Kondás Elemér helyét vette át – aki majd a DVTK-t próbálhatja meg feljuttatni a másodosztályból.

Kapcsolódó
A Debrecen korábbi sikeredzőjével folytatja a Diósgyőr
Játékosként szolgálta korábban a miskolci csapatot.

Huszti azt mondta, természetesen örül, hogy első helyen végeztek, a játékosok hozzáállásával nem volt probléma. Ami a játékot illeti, azon van még mit csiszolni, mert az NB I-ben a mostaninál több kell. Hisz a játékrendszerében, de védekezésben szeretne mindenképpen fejlődni.

Huszti és Toldi Gábor kinevezésével Dzsudzsák Balázs új szerepkörben találta magát.

Végig, már az első közös meccs előtt biztos voltam abban, hogy Balázsnak ez a megfelelő pozíció, hiszen játékintelligenciája, technikája kimagaslik még az NB I-ből is, azonban koránál fogva nem száguldozhat egyfolytában, így ez a poszt neki a legoptimálisabb. Remekül futballozott, nagyon fontos a szerepe a csapatban

– nyilatkozta a 108-szoros válogatott Dzsudzsákról Huszti Szabolcs, aki a keret megerősítése kapcsán csak annyit mondott, már egyeztettek a sportigazgatóval, Tőzsér Dániellel, hogy mely posztokra és milyen típusú labdarúgókra van szükség.

Kapcsolódó

A DVSC vezetése 24 fordulót követően váltotta le Kondás Elemért, akivel 51 pontot szerzett a csapat (15 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 53-12-es gólkülönbség), és öt ponttal vezetett akkor a Gyirmót előtt. Husztiék irányításával 14 bajnokin 29 pont volt a mérleg (9 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 36-19-es gólkülönbség), ebben az időszakban a Gyirmót, az Ajka, a Vasas és a Szeged is jobban szerepelt az NB II-ben, így csak az utolsó fordulóban sikerült bebiztosítani a feljutást.

Olvasói sztorik