A Leipzig minden ajánlatra ráígért, hogy megtartsa Gulácsit

Olasz, angol és német klub is érdeklődött iránta, de az új edző ragaszkodott hozzá.

Olasz (Roma, Inter), angol (Tottenham) és német (Borussia Dortmund) csapat is érdeklődött Gulácsi Péter iránt, ám a magyar válogatott kapus végül 2025-ig meghosszabbította szerződést az RB Leipziggel.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter szerződést hosszabbított az RB Leipziggel
Egy fontos tétel ki is kerülhetett a konstrukcióból.

A 31 éves Gulácsi idén 47 tétmeccsen védett a Leipzigben, és ezek közül húsz alkalommal nem kapott gólt, a Kicker rangsorában posztján ő az éllovas.

„Péter az utóbbi két évben még magasabbra tette a lécet, nem véletlen, hogy Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója minden követ megmozgatott, hogy maradjon, és a nyáron érkező Jesse Marsch vezetőedző is közölte, a magyar kapus nem mehet sehova.

Ennek eredményeképpen a Leipzig minden ajánlatra ráígért, és mivel Péter, valamint a családja is jól érzi magát Lipcsében, a maradás mellett döntött

– árulta el az NSO-nak Hasan Cetinkaya, a kapus ügynöke.

Cetinkaya nem zárja ki, hogy Gulácsi fog még máshol védeni, főleg, hogy a kapusoknál amúgy sincs akkora jelentősége az életkornak, de azt megemlítette, hogy a lipcsei klubnál már így is ikonnak számít.

Cetinkaya a magyar kapus mellett olyan játékosokat képvisel, mint Victor Lindelöf (Manchester United) vagy Frankie De Jong (Barcelona), és azt mondja, az ő bizalmukat azzal érdemelte ki, hogy őszinte és tartja a szavát.