Magyar foci

A Vasas edzője: Hogy hol rontottuk el?

vasasfc.hu
vasasfc.hu

Bár mindenki azt várta a szezon előtt, hogy majd a Debrecen és a Vasas jut fel az NB II-ből, az angyalföldiek végül az utolsó fordulóban aratott 3-0-s győzelmük ellenére sem lépnek egy osztállyal feljebb, mert bár a Gyirmóttal azonos pontszámmal végeztek, Csertői Aurél csapata több győzelmet aratott a szezonban, végül ez döntött.

Kapcsolódó
Dzsudzsák még nem tudja, hol folytatja
Egyelőre még az ünneplésé és az NB II-es bajnoki címé a főszerep.

Schindler Szabolcs még szeptemberben vette át a Vasas irányítását, amely akkor hét forduló után csak a tizenegyedik helyen állt, miközben a kerete tele volt a korábbi NB I-es játékosokkal, hogy mást nem mondjunk, leigazolták az élvonal előző kiírásának gólkirályát, Radó Andrást is.

Schindler kinevezése óta a Vasas szerezte a legtöbb pontot.

Erre utalt a vezetőedző is, amikor a mérkőzés után csalódottan beszélt arról, hogy nem sikerült kiharcolni a feljutást.

„Nagyon szomorú vagyok és csalódott. Hogy hol rontottuk el? Ha az egész évet nézem, akkor azt hogy mondjam, hogy 81 pontot szereztem a csapataimmal (Békéscsabán kezdte a szezont – a szerk.). Ezzel én lennék az első, sajnos rossz volt ez a leosztás, hiszen a Vasassal kevesebbet gyűjtöttem…” – idézi a csakfoci.hu a Vasas vezetőedzőjét.

Kapcsolódó
Dzsudzsák gólt lőtt, gólgazdag meccsen lett másodosztályú bajnok a DVSC, míg a Vasas hoppon maradt
Neyrni tudott a Gyirmót is, így aztán mindegy volt, mit játszik egymással a Vasas és a Győr.

Azt is mondta, hogy apróságokon múlt a dolog, játékosai sokszor nem bírták a nyomást. Míg Csertői két éve irányítja a Gyirmótot, addig ő a mostani szezon közben érkezett, a csapat pedig mélyponton volt akkor.

Az, hogy valaki a nyomást ki bírja, az nem attól függ, hogy valaki NB I-es játékos, teljesen más karakterjegyek kellenek ide. Mindenki ellen domináltunk, de ez kevés volt

– nyilatkozta, és hozzátette, nem kényelmesedett el a csapata, nem is hagyta volna. Viszont míg a Debrecennek és a Vasasnak is volt tavasszal hullámvölgye, addig Gyirmót kiegyensúlyozottan szerepelt és végül ez döntött.

„A vezetők eldöntik, hogy mi lesz a csapattal és mi lesz velem. Biztosan lesznek változások a keretben. De nem szeretnék elébe menni, a vezetők eldöntik ezt.”

Olvasói sztorik